ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

E POSIBIL?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la o primarie,la o unitate cu foc continu, inevitabil lucram sambata,dumineca si sarbatori legale,mai bine de doi ani de zile nu s-au mai platit aceste ore dar nici compensatie in libere nu s-au putut da din lipsa de personal.Conducerea primariei motiveaza ca bugetarilor nu li se pot fi platite ore suplimentare si nici sarbatori legale sau sambete si dumineci.Unde se afla adevarul,cum e posibil sa lucrezi si nici macar sa se puna problema compensari cu libere,chiar in tara asta nu se sesizeaza nimeni? Fiecare face ce il tae capul.

Adaugata in: Legislatia muncii
Bejan Alex
 User  Bejan Alex
a intrebat la 15 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2011
Potrivit prevederilor Legii salarizarii unitare pentru personalul din sistemul bugetar, in vigoare incepand de la 01.01.2011, pentru munca suplimentarea efectuata peste programul normal de lucru de catre salariatii din sistemul bugetar incadrati cu functii de executie sau conducere se aplica prevederile Codului Muncii republicat. La fel si in cazul zilelor de repaussi a sarbatorilor legale lucrate. Codul muncii prevede ca zilele ca orele suplimentare vor fi recompensate cu ore libere platite sau printr-o indemnizatie de minm 75% din salariul de baza. In cazul repausului saptamanal lucrat, acesta va fi recompensat cu un spor la salariu al carui cuantum va fi stabilit prin CCM aplicabil si CIM, iar salariatul va beneficia de alte doua zile libere consecutive drept repaus saptamanal. In situatia in care salariatul este nevoit sa lucreze program continuu fara repaus poate face acest lucru pe o perioada maxima de 14 zile, cu acordul prealabil al ITM si reprezentantilor salariatilor. In cazul acest salariatul are dreptul la dublul compensatiilor cuvenite pentru ore suplimentare, iar repausul i se va acorda cumulat.
Aceste prevederi, conform legii salarizarii, nu se aplica in cazul persoanelor salariate prin plata cu ora sau prin cumul de functii.

V-as recomanda sa luati legatura cu cei de la Inspectia Muncii pentru a semnala aceasta problema si efectuarea unui control prin care sa fie verificate aceste aspecte.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024