ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Echivalare vechime din strainatate pentru a primi sporuri salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt profesor orifginar din R. Moldova. In Moldova am lucrat in invatamantul preuniversitar in anii 1992-2009. In Romania sunt cadru didactic in invatamantul preuniversitar din 2009 pana in prezent. Salariul meu este calculat cu vechimea din Romania(7 ani). Dar vechimea mea reala in invatamant este de 25 de ani.
* As dori sa stiu daca exista un acord bilateral intre Romania si R. Moldova privind echivalarea vechimii in munca in vederea obtinerii sporului salarial atat in perioada activa a vietii cat si la calcularea pensiei. La inceputul activitatii mele in Romania am intrebat la Oficiul Teritorial de Munca Constanta daca puteam beneficia de sporul la salariu pentru vechimea din R. Moldova. Mi s a raspuns ca Romania avea la acel moment (2010) doar acord cu URSS,( care nu a fost refacut cu R. Moldova dupa prabusirea URSS) . Acel acord imi putea servi doar pentru dosarul de pensie, nu si pentru perioada de activitate.
*Daca exista un cadru legal pentru a beneficia de spor salarial pentru vechimea din alt stat(R. Moldova), ce demers ar trebui de facut si la ce institutie ? Asa o lege ar putea fi retroactiva?
*Daca nu exista inca un asemenea acord cu R. Moldova, exista astfel de acorduri cu tarile membre UE, de ex. cu Franta? Daca da, ce anume stipuleaza el/ele referitor la echivalare vechime si beneficiere de spor salarial sau/si pensie? Va multumesc anticipat. Silvia Andreotti

Silvia Andreotti
 User  Silvia Andreotti
a intrebat la 08 Aug. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024