ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

este corect?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din anul 2002 sunt angajata pe perioada determinata, deci de 10 ani. Nu pot accesa un credit la fel ca si alti colegi ai mei, lucrez in sectorul bugetar si vreau sa stiu daca este legala aceasta situatie cand de fapt poti fi angajat pe perioada determinata 36 de luni sau gresesc? Unde ar trebui sa ne adresam sa ne treaca pe nedeterminat? Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Manitiu Elena
 User  Manitiu Elena
a intrebat la 30 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Manitiu Elena
 User Manitiu Elena
a raspuns la intrebare la 01 Mai. 2012
Multumesc mult pt. lamuriri,dar v-am specificat ca lucrez la aceeasi firma bugetara din 1988,dar din anul 2002 am fost trecuta cu alti colegi ca si personal contractual in baza legii 42 al ANSVSA,si de atunci ne sunt prelungite aceste contracte de munca si nu inteleg de ce nu se iau masuri de catre cei din Min.Muncii,deoarece nu este normal si legal sa nu fii trecut pe nedeterminat,ni se fac contracte de munca anuale si nu avem o munca de tip sezonier,am citit legea si nu facem obiectul niciunei incadrari in aceasta lege.Va multumesc si astept un raspuns la ce masuri am putea lua sau cum ar trebui sa procedam.M-am gandit ca ar fi bine sa adresam un memoriu Min.Muncii ca sa ne dea un raspuns oficial ,in baza caruia sa putem actiona in judecata ,in cazul in care nu este legal ceea ce se intampla.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2012
Legal nu aveti cum sa fiti angajata timp de 10 ani, la acelasi anganator, cu contract pe perioada determinata, Undeva trebuie sa existe o gresala. Verificati cu angajatorul acest detaliu pentru ca un contract incheiat fara respectarea prevederilor legale intra in nulitate. Angajarea pe perioada determinata intr-adevar se face pentru 36 de luni. Exista si situatia in care un contract incheiat pe perioada determinata poate depasi aceata perioada daca scopul incheierii lui este de a inlocui titularului postului pe perioada suspendarii. Incetarea contractului pe perioada determinata facandu-se odata cu revenirea salariatului in unitate si incetarea suspendarii.

Daca angajatorul insa a incheiat contractul pe 10 ani de la bun inceput, acest lucru nu este legal. Purtati o discutie cu el si vedeti.

Referitor la creditare, de regula un credit banacar nu se acorda pentru venituri pe perioada determinata, din motive de garantie a platii ratelor, mai ales in cazul creditelor imobiliare. Astfel de detalii insa tin de banci si politicile lor, nu si de angajator.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024