ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este legal ceea ce fac angajatorii ?!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut in 2009 un copil iar acum,dupa perioada postnatala vreau sa ma intorc la munca si mi se spune ca am postul blocat si ca mai dureaza .Am fost sfatuita sa-mi iau medicale sau concediu fara plata pana se va ivi ceva .Dupa o perioada de timp in care am avut concediu medical mi-au spus sa intru in preaviz o luna de zile iar daca nu se gaseste nimik de munca imi vor da un salariu compensatoriu si somaj.Acum m-au sunat si mi-au oferit un post de muncitor si nu stiu ce sa fac de vreme ce eu am avut un loc de munca ceva mai bun la birou,nu in productie.Ce ma sfatuiti sa fac?!


Adaugata in: Legislatia muncii
Raluca Opris
 User  Raluca Opris
a intrebat la 26 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2011
Modalitatea in care au actionat si au raspuns nu este tocmai in regula. Daca postul postul pe care il ocupati inainte de a intra in concediu de crestere copil a fost desfiintat, angajatorul are obligatia de a va informa despre posturile vacante din cadrul companeiei, daca acestea exista si sunt conforme cu pregatirea dvs. profesionala. Refuzul dvs. de a ocupa un astfel de post reprezinta acceptul dvs privind desfacerea CIM pe motive neimputabile dvs., respectiv ca urmare a desfiintarii postului. Aveti astfel doua variante: fie puteti accepta postul vacant si eventual sa incercati sa cautati un alt loc de munca, fie refuzati postul si beneficiati de somaj si salariu compensatoriu.

In situatia in care insa acel post inca exista si este ocupat de alt salariat fara acordul celui aflat in CIC, atunci situatia se schimba. Prin lege, la revenirea salariatului din CIC contractul persoanei care ocupa temporar acel post inceteaza de drept ca urmare a incetarii motivelor de suspendare a contractului. Intr-o astfel de situatie ar fi de preferat sa discutati cu angajatorul si sa incercati sa aflati motivele pentru care a procedat astfel, refuzand previzul pentru concediere, sau va puteti adresa direct ITM.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024