ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

exista posibilitatea de pensionare obligatorie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ca presedinte nou ales al Asociatiei de proprietari am constatat ca administratorul de bloc are varsta de 70 de ani, vechime in munca de macar 20 de ani si inca nu s-a pensionat si nici nu vrea sa o faca. Pretinde ca Adunarea Generala l-a votata, tot aia sa-l dea afara.
Exista sanctiuni exprese pentru cazul in care un om refuza pensionare pe motiv ca Asociatia de proprietari e ca o firma privata, - dupa parerea lui - lunde lucrezi pana la ce varsta vrei tu?
Cine imi poate da o prevedere expresa la Inspectia Muncii care sa precizeze cu cat se amendeaza Asociatia daca nu-i desface contractul de munca?
Mi-ar fi util sa o am, ca sa o pun la avizier si sa conving Adunarea Generala si Biroul Executiv sa-mi permita sa-i fac decizie de incetare de drept a contractului de munca.
Daca aveti si alte sfaturi ca sa pot sa-l concediez, pentru ca nu mai face fata, dar fara sa incalc Lega 230/2007 a asociatiilor de proprietari, mi-ar fi util.
MULTUMESC!

Gheorghe Teodor
 User  Gheorghe Teodor
a intrebat la 26 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2014
Conform Normelor de aplicare a Legii 230/2007:

Art. 58. - (1) Persoanele fizice care doresc să obţină calitatea de administrator de imobile sunt atestate de către primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autorităţii administraţiei publice locale, ?n baza unei hotăr?ri a consiliului local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calităţilor profesionale ale persoanelor care doresc să practice activitatea de administrare a imobilelor la asociaţiile de proprietari.
(3) Atestatul de administrator de imobil se eliberează pentru o perioadă nedeterminată şi este valabil pe tot teritoriul Rom?niei.
(4) Atestatul de administrator de imobil se poate retrage de către autoritatea administraţiei publice locale care l-a eliberat, dacă nu mai sunt ?ndeplinite condiţiile pentru exercitarea acestei activităţi
Daca are incheiat contract individual de munca, acesta se supune prevederilor Codului muncii.
Potrivit art 56(1) lit c din codul muncii contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Incetarea de drept are loc ca urmare a intervenirii unei situatii de fapt care nu mai permite continuarea raportului de munca independent de vointa angajatului sau a angajatorului.
In concluzie,daca salariatul care indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare nu solicita pensionarea, angajatorul va emite decizia prin care constata incetarea de drept a contractului individual de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024