ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Formalitati de angajare la o alta societate cu 4 ore


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vrem sa angajam o persoana care deja este angajata cu CIM de 8 ore/zi la o alta societate si nu stim daca avem posibilitate sa-i facem si noi contract de 8 ore/zi. Ce acte trebuie sa intocmesc cu somajul? Trebuie sa-l trimit sa se inreg.ca este in cautarea unui loc de munca, apoi cu Sit loc de munca vacante, pentru a obtine Dispozitia de repartizare??? Va multumesc

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaela Costache
 User  Mihaela Costache
a intrebat la 27 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2015
In niciun caz nu poate sa declare ca este in cautarea unui loc de munca, din moment ce are deja incheiat contract individual de munca.
In ceea ce priveste declararea locurilor de munca vacante, Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca prevede:
Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaÅ£ia sã comunice agenÅ£iilor pentru ocuparea forÅ£ei de muncã judeÅ£ene, respectiv a municipiului BucureÅ??ti, denumite în continuare agenÅ£ii pentru ocuparea forÅ£ei de muncã, în cãror razã îÅ??i au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaÅ£i au obligaÅ£ia de a comunica lunar agenÅ£iilor pentru ocuparea forÅ£ei de muncã în a cãror razã îÅ??i au sediul date privind numãrul Å??omerilor mediaÅ£i Å??i încadraÅ£i în muncã.
(3) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii. (introdus de Legea 250/2013)
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor art. 10;
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) Å??i j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
Art.116
(1) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute la art.113 se realizeaza de organele de control ale Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Inspectiei Muncii, Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si de catre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sa efectueze control.
(2) Organele de control masuri active ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si ale structurilor sale teritoriale vor constata si vor sanctiona contraventiile prevazute la art. 113 lit. a), d), e), h), i), j) si k), precum si contraventia prevazuta la lit. f), in ceea ce priveste nerespectarea art. 50 alin(3)


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024