ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

grupa 1 de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotul meu a lucrat grupa 1 de munca ,are15 ani,o luna si 17 zile pana in 2001iar din 2001 -2014 nu vrea compania Coremar s.a Constanta sa-i dea grupa de munca ,lucrand in aceleeasi conditii,functia sotului motorist maritim.Mentionez ca in monitorul oficial se afla o lista cu 147 de societati care si dupa 2001 si-au pastrat grupa,la nr.crt
85 loc 9 se afla si Coremar s.a.Am dat in judecata compania.Dv ce parere aveti ?Vom castiga acest proces?Sotul meu are 53 ,5 ani,nu lucreaza.Va multumesc.




Indira Salitalip
 User  Indira Salitalip
a intrebat la 19 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Indira Salitalip
 User Indira Salitalip
a raspuns userului adriana iancu la 20 Ian. 2015
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2015
La data intrarii in vigoare a Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, respectiv 1 aprilie 2001, actele normative care au reglementat incadrarea in grupele I si a II-a de munca au fost abrogate.
Dupa aceasta data nu mai exista o baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca, iar eliberarea adeverintelor privind atestarea faptului ca, in anumite perioade anterioare datei de 01 aprilie 2001, o persoana si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, se face numai daca nominalizarea persoanei s-a facut anterior acestei date si numai pe baza documentelor intocmite la timpul respectiv, care pot fi verificabile si sunt in evidenta angajatorilor acestor persoane sau detinatorilor de arhive.
Aceste documente pot fi: procese verbale, decizii, tabele nominale, hotararii ale consiliului de administratie si ale sindicatului cu privire la nominalizarea persoanelor incadrate in grupe superioare de munca, pontajele lunare, registre de evidenta a intrarilor in subteran, etc.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Marius Ion Ioana Popa adriana iancu Radu Anton G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024