ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In ce conditii pot denunta angajatorul pentru neplata drepturilor salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna septembrie, am lucrat pentru o societate, unde era stipulat in contract o perioada de proba de 90 zile, iar la inceputul lunii octombrie mi-am prezentat demisia penru a incepe activitatea in alta parte. Exista posibilitatea sa denunt angajatorul pentru neplata drepturilor salariale? Pot face o sesizare la Inspectorul de Munca? Mentionez ca in momentul inaintarii demisiei nu am primit nici o dovada a acceptarii ei. Mi s-a promis un salariu de 1300 de Ron, din care am primit 500 de Ron, iar restul banilor nu i-am mai recuperat. Mai exista vreo sansa pentru recuperarea sumei restante?

Viorica Andreea Fulop
 User  Viorica Andreea Fulop
a intrebat la 23 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2015
In cazul neplatii salariului aveti doua posibilitati, in primul rand, sesizarea ITM . Sesizarea poate fi facuta direct sau in scris si este o operatiune scutita de taxa. Aceasta trebuie sa contina numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa completa, datele de identificare ale angajatorului insotite de adresa locurilor in care acesta isi desfasoara activitatea.
Pe langa sesizarea ITM-ului, mai aveti la dispozitie si instanta de judecata. Acesta poate depune o cerere de chemare in judecata la instanta competenta (Tribunalul de domiciliu). Aveti la dispozitie trei ani de zile de a apela la instanta pentru valorificarea drepturilor salariale restante. Acest termen incepe sa curga de la data la care drepturile respective erau datorate. In cazul litigiilor de munca, nu se platesc taxe de timbru si nici nu se aplica timbru judiciar.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024