ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare concediu crestere copil cu handicap


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana a nascut in februarie 2007 si a beneficiat de concediu crestere copil 2 ani. Ulterior, copilului i s-a acordat certificat de handicap, mama beneficiind de concediu crestere copil cu handicap pana la 3 ani. In continuare s-a eliberat pentru copil certificat de incadrare intr-un grad de handicap valabil 12 luni, respectiv pana in iulie 2014.

Angajata trebuie sa revina la serviciu in februarie 2014 cand implineste copilul 7 ani , chiar daca valabilitatea certificatului de handicap depaseste data la care copilul implineste varsta de 7 ani ? De ce facilitati beneficiaza mama care-si reia activitatea din concediu ingrijire copil pana la 7 ani?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 13 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAULA-GABRIELA GRAMA la 15 Ian. 2014
Nu, in cazul dvs nu, m-am exprimat eu gresit interpretand ca certificatul expira inainte de varsta de 7 ani. Imi cer scuze. Revin, deci. In cazul redat concediul inceteaza de drept in ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 7 ani, daca nu ati solicitat in scris incetatrea lui pana la acea data. Nu se depaseste varsta de 7 ani a copilului in cazul acestui concediu, nu permite legea.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula-gabriela Grama
 User Paula-gabriela Grama
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Ian. 2014
As dori o clarificare, va rog. Copilul face 7 ani in februarie 2014, certificatul de handicap pentru copil a fost emis in iulie 2013 cu valabilitate de 12 luni. Daca concediul inceteaza , dupa cum spuneti , la data expirarii certificatului de handicap, nu se depaseste varsta de 7 ani a copilului . Concediul ingrijire copil nu se acorda pana la implinirea varstei de 7 ani. ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
In momentul in care expira certificatul de handicap si concediul inceteaza pentru ca la baza lui sta acest document, care trebuie sa fie valid.

Pentru acest tip de salariati nu exista beneficii speciale, atat in privinta concedierii cat si a muncii de noapte sau suplimentare sau din alte perspective. Este tratata in mod obisnuit ca orice alt salariat. Va beneficia de cel putina acelasi salariu avut inainte de a pleca in concediu cu toate modificarile aplicate intre timp si revenirea se face pe acelasi post, ca in cazul oricarui alt salariat al carui contract a fost suspendat o perioada, fiind posibila schimbarea ei doar cu acordul partilor.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024