ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare contract in perioada de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, am schimbat functia unei angajate din pozitie de conducere in pozitie de executie de comun acord, prin act aditional pe care l-a semnat. In actul aditional am trecut perioada de proba de 90 zile si am vrea sa ii desfacem contractul cu articolul 31(3). Inainte ca angajata sa aiba acea functie de conducere ea a fost angajata pe aceiasi functie de executie pe care am schimbat-o cu actul aditional(a vut deci functia de lucrator comercial, apoi sef departament iar apoi lucrator comercial). Intrebare este daca se poate aplica articolul 31(3) in conditiile in care art. 32 (2) ( Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase) precizeaza ca angajatul trebuie sa aiba o NOUA functie. In cazul nostru angajatul caruia urmeaza sa ii incetam contractul a mai detinut anterior acea functie.

Multumesc mult!

Diana Ionescu
 User  Diana Ionescu
a intrebat la 20 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2015
Trebuia sa tineti cont de prevederile art 32 la schimbarea functiei prin act aditional la contractul individual de munca. Acest articol poate ridica probleme generate de diverse situatii.
In cazul in care salariatul nu corespunde profesional in noua sa functie va fi concediat sau va reveni la noul loc de munca? Deoarece nicio dispozitie a codului muncii nu raspunde la intrebare, partile ar trebui sa sa lamureasca acest aspect printr-o clauza contractuala.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Ioana Popa alexei delimart George Andreescu Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024