ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


inchiriere forta de munca la alt angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
cum e corect in cazul inchirierii de forta de munca la alt angajator?se vor face detasari ale personalului muncitor sau pur si simplu se va incheia un contract de prestari servicii .vrem sa trimitem la un alt angajator o echipa de 10 muncitori si cativa mecanici utilaj si soferi impreuna cu auto si utilajele noastre.pentru masini si utilaje s-a facut un contract de inchiriere iar pentru muncitori se va factura manopera ca prestari servicii sau detasez salariatii la acel angajator cum e mai corect si mai avantajos pentru ambele parti???

Maria Damaschin
 User  Maria Damaschin
a intrebat la 28 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Apr. 2015
Detasarea salariatului (articolul 45 din Codul muncii), este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia din urma.
Salariatul nu va incheia cu angajatorul catre care este detasat un contract individual de munca. In plus, actualul contract de munca pe care salariatul detasat il detine nu poate fi obiectul niciunui act aditional incheiat de angajatorul in favoarea caruia se detaseaza.
Ca natura juridica, detasarea reprezinta o cesiune a CIM. Aceasta presupune o relatie triunghiulara la care participa angajatorul cedent, salariatul detasat si angajatorul cesionar. Elementul contractului individual de munca, care se modifica este locul muncii (un angajator este inlocuit temporar cu altul), celelalte elemente ramanand neschimbate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii