ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot primi indemnizatie de crestere copil daca am avut contractul intrerupt o luna si jumatate in ultimele 12 luni pentru ca mi-am schimbat locul de munca?

Multumesc!

Iulia Cosmineanu
 User  Iulia Cosmineanu
a intrebat la 05 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Iulia Cosmineanu la 05 Iul. 2013
Se pot lua in considerare si fractiuni de luna dar cu conditia sa aveti minim jumatate din timpul de lucru lunar efectuate, sau maxim 3 fractiuni de luna mai mici de jumatate. Depinde insa si de primarie, Unele calculeaza efectiv 12 luni altele resping dosarul pentru ca nu inteleg aceasta prevedere. Verificati si cu ei, cu mentionarea prevederilor din OUG 111/2010.

Art. 4
(1) ?n calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună ?n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele ?n care solicitanţii s-au aflat ?n situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună ?ntreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se ?nţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună ?n care persoana ?ndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ?n una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare dec?t cel prevăzut la alin. (2).
(4) ?n situaţia ?n care naşterea copilului se produce ?nainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă ?ntre data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de
specialitate
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Cosmineanu
 User Iulia Cosmineanu
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iul. 2013
Dar mi s-a spus dintr-o alta sursa ca avand zile in ambele luni se poate sa primesc,adica eu am demisionat in data de 5 martie de la fostul loc de munca si m-am reangajat la locul actual in data de 17 aprilie,deci as avea zile lucrate si in luna martie si in aprilie,asta mi s-a spus va rog sa-mi confirmati daca este asa!multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2013
Din pacate nu, ar trebui sa aveti 12 luni consecutive lucrate, inainte de nastere, sau sa fie acoperie prin perioada de somaj, medical, concediu pentru studii etc. in cazul dvs aveti doar 10,5 luni in loc de 12 asa cum cere legea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024