ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie concediu risc maternal & concediu maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,

sunt insarcinata in luna a 5-a iar in data de 31.10.2011 imi expira contractul de munca. in acest moment sunt in concediu medical iar din cauza unor probleme de sanatate voi intra in concediu de risc maternal pana pe 15 decembrie cand voi intra in concediu de maternitate.

intrabarea mea urmatoarea: in conditiile in care eu imi pierd calitatea de asigurat avand in vedere ca voi ramane fara un contract de munca voi beneficia de indemnizatia de concediu de risc maternal si de indemnizatia de concediu de maternitate mentionez ca am mai bine de 2 ani cotizati fara inrerupere si daca da care este formula dupa care se calculeaza

va multumesc anticipat

Mariana Rauta
 User  Mariana Rauta
a intrebat la 21 Sep. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2011
Concediul de risc maternal se acorda de catre angajator, in conditiile in care conditiile de lucru sau tipul activitatii ar pune in pericol atat sarcina cat si mama. Acest concediu poate fi acordat si dupa nastere, iar spre deosebire de alte tipuri de concedii medicale acesta nu este conditionat de un anumit stagiu de cotizare. Astfel, odata incetat raportul de munca, concediul de risc maternal inceteaza si el. Conform Codului Muncii republicat, Art. 49 alin. 5 de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Referitor la indemnizatia pentru crestere copil, potrivit legii in vigoare, veti putea beneficia de aceasta indemnizatie, cu atat mai mult cu cat raportul de munca inceteaza din motive neimputabile angajatului, respectiv incetare de drept prin expirarea termenului trecut in contract. Indemnizatia lunara se stabiliteste pe baza veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu violeta Georgescu adriana iancu alexei delimart George Andreescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024