ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil 1 iulie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bunaa ziua.As avea si eu o intrebare.Am citit un articol cum ca s.au publicat normele de aplicare conform careia se iau in calcul ultimele 12 luni din ultimii doi ani.Ideea este in felul urmator:eu lucrez de 2 ani in cadrul aceleiasi compani,insa luna aceasta mi.am dat demisia.Eu o sa nasc in decembrie 2016.este vreo problema ca eu din luna aceasta (mai) pana cand nasc(decembrie)nu mai lucrez?din cate am inteles o sa mi se ia in considerare ultimele 12 luni din ultimii 2 ani de munca anterioare nasterii.PRACTIC O SA MI SE IA IN CONSIDERARE APRILIE 2015 pana in mai 2016? Adica ultimele 12 luni din 2 ani in care am realizat venituri?


Astept rasp dvs conform normelor de aplicare.

Multumesc

Maria Ana
 User  Maria Ana
a intrebat la 24 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Mai. 2016
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat in dezbatere publica luni, 23 mai 2016, Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011.
Potrivit acestui proiect, cele 12 luni se calculeaza incepand cu luna nasterii copilului, luna calendaristica in care s-a nascut copilul, face parte integranta din aceasta perioada.
6. La articolul 4, dupa alineatul (3) se introduc doua noi alineate, alineatele (4) si (5), cu urmatorul cuprins:
"(4) In vederea stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului, cele 12 luni din ultimii doi ani anteriori, se constituie din lunile calendaristice succesive in care persoana indreptatita a realizat venituri potrivit art. 3 din ordonanta de urgenta sau s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) din ordonanta de urgenta. Cele 12 luni se calculeaza incepand cu luna nasterii copilului. (5) Luna calendaristica in care s-a nascut copilul sau in care s-a inregistrat una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin.(2) din ordonanta de urgenta, indiferent de ziua din aceasta luna in care s-a produs nasterea ori s-a inregistrat situatia, face parte integranta din perioada prevazuta la alin.(4)."
Prin urmare, chiar daca aveti 12 luni in care ati obtinut venituri impozabile in ultimile 12 luni nu puteti beneficia de CCC si indemnizatie.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024