ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

In decursul unui an, am intrerupere o luna; exista posibiitatea sa platesc ca persoana independenta contributiile catre stat pt. a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Care sunt contributiile care trebuie platite si unde?

Adaugata in: Legislatia muncii
Sorinel Popa
 User  Sorinel Popa
a intrebat la 21 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Indemnizatia crestere copil se acorda in baza veniturilor profesionale realizate in ultimele 12 luni, pentru care s-a plaiti impozit pe venit conform legii. Dvs. aveti o luna intrerupere timp in care, daca inteleg eu bine, nu ati realizat venituri si deci nu s-a platit impozit. Caz in care stagiul dvs este afectat si deci nu puteti primi indemnizatie crestere copil. Daca mama indeplineste conditiile de acordare, poate solicita ea acordarea indemnizatiei si a concediui crestere copil daca este cazul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Daca aveti fractiuni de luna in care ati lucrat cel putin jumatate din nr. de zile lucratoare din luna respectiva ,perioadele respective vi se iau in calculla stabilirea celor 12 luni de venituri impozabile.
art.4 din OUG 111 din 2010
1??n calculul celor 12 luni prev??zute la art. 2 alin. 1 se includ ??i frac??iunile de lun?? ??n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum ??i cele ??n care solicitan??ii s-au aflat ??n situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6, considerate lun?? ??ntreag??.
2Prin frac??iune de lun?? se ??n??elege efectuarea a cel pu??in jum??tate din zilele lucr??toare din acea lun?? ??n care persoana ??ndrept????it?? a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ??n una sau mai multe dintre situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6.

Nu exista nicio posibilitate de cotizare pentru completarea celor 12 luni.Cititi cu atentie prevederile dela art 2 din OUG 111 DIN 2010,poate va regasiti in una din situatiile inventariate la acest articol.

Alte intrebari despre Legislatia muncii