ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil la a doua nastere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut primul copil pe 5 aprilie 2013 si as vrea sa-l fac si pe-al doilea. Cand ar trebui sa-l nasc pentru a primi indemnizatie in continuare? Mentionez ca am ales sa stau 2 ani acasa. Daca as naste dupa ce primul copil implineste 2 ani care sunt consecintele? In ce conditii as mai primi indemnizatie?

Adaugata in: Legislatia muncii
Anca Maria Catoiu (beu)
 User  Anca Maria Catoiu (beu)
a intrebat la 17 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2014
Puteti primi indemnizatie crestere copil fara probleme indiferent cand nasteti. Primul CIC sa ia in considerare in calculul stagiului si indemnizatiei pentru al doilea CIC. Singura diferenta apare in cazul in care nasteti dupa finalizarea primului concediu in comparatie cu nasterea in timpului lui.

Pentru prima situatie va trebui sa efectuati obligatoriu concediul minim de lauzie, iar indemnizatia se va recalcula dupa finalizarea lui, pe baza celei anterioare si a celei de medical. Daca nasteti in timpul CIC 1 atunci nu veti mai avea obligatia de a efectua concediul minim de lauzie. Dupa finalizarea lui intrati direct in CIC 2, iar indemnizatia se va acorda in acelasi cuantum. Daca solicitati pentru o periada mai mica (un an in loc de 2) sau daca se pune problema existentei unui handicap se va reclacula suma cuvenita lunar, in cazul in care din aplicarea celor 85% asupra mediei veniturilor din cele 12 luni anterioare nasterii ar fi mai mare de 1.200 lei.

De asemenea pentru perioadele in care CIC 1 se suprapune cu a doua nastere (de exemplu nasteti cu o luna inainte de finalizarea lui) indemnizata se suplimenteaza cu 600 de lei pentru fiecare noua nastere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024