ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere pentru al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediul de crestere copil de un an si 11 luni;intre timp am aflat ca o sa mai am un copil.Copilul implineste 2 ani in 14 martie iar eu ar trebui sa ma intorc la lucru cu o luna inainte de a implinii copilul 2 ani, ultima luna revenind tatalui.In cazul in care nu ma intorc la lucru decat atunci cand copilul face 2 ani, ultima luna se considera continuitate in cele 12 luni anterioare pe care trebuie sa le am pentru a primii indemnizatie pentru cel de-al doilea copil?Sau trebuie sa ma intorc la lucru cand primul copil are 1 an si 11 luni .Mentionez ca sotul nu doreste sa isi ia acest concediu de o luna pentru ca nu ne sunt suficienti banii, salariul lui depaseste acesata indemnizatie.
Multumesc anticipat

Amalia Bordea
 User  Amalia Bordea
a intrebat la 12 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2015
Daca tatal nu solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, el trebuie sa anunte in scris agentia pentru plati si inspectie sociala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca tatal nu solicita dreptul la concediul care ii revine, din concediul mamei se scade o luna. Asadar, ea va fi obligata sa se intoarca la serviciu cu o luna inaintea implinirii de catre copil a varstei limita de acordare a concediului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024