ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie de crestere a copilului pentru gemeni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care o femeie are gemeni ce cuantum are indemnizatia de crestere a copilului? Stiu ca o doamna a castigat in instanta cu hotarare definitiva si irevocabila platirea indemnizatiei pentru fiecare copil ; exista o reglementare legala ?

Daca isi alege 1 an de CIC incepe serviciul inainte sa implineasca copii 1 an si i se plateste stimulent de insertie pana implinesc copii 2 ani?


Adaugata in: Legislatia muncii
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 11 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2015
Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni.
In cazul in care parintii aleg varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an (sau pana la trei ani, daca este vorba de un copil cu handicap) indemnizatia este de cel putin 600 de lei si cel mult 3400 de lei .
In cazul in care parintii aleg varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani indemnizatia este de cel cel putin 600 de lei si cel mult 1200 de lei .
Pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina cu gemeni, de tripleti sau multipleti, nivelul indemnizatiei lunare creste cu 600 de lei.
Stimulentul de insertie se acorda pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului de pana la un an, daca acestea obtin venituri impozabile inaintea implinirii de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de doi ani.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024