ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie pentru incapacitate de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca acordate in urma unui accident de munca se datoreaza si se suporta de catre angajator sau din fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale?

Bondea Victor
 User  Bondea Victor
a intrebat la 07 Iun. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2011
Potrivit art. 34 din Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale se suporta in primele 3 zile de incapacitate de catre angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale. Pentru prima varianata, salariatul datoreaza contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate, dar o suporta societatea. Iar pentru indemnizatia suportata din FAAMBP, salariatul datoreaza contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate si este suportata din FAAMBP, desi contributia se plateste de angajator si se retine din contributia datorata fondului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale conform art. 18 din Norma metodologica privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, aprobata prin OCNAS 617/2007.

Mai multe lamuriri puteti gasi apeland la portalcodulmuncii.ro sau specialistii Rentrop &Straton privind Securitate si Sanatate in Munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Ioana Popa George Andreescu alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024