ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , sunt in preaviz in perioada 08.05.2013-04.06.2013 , intrebarea mea este cand imi pot depune actele pentru somaj , tinand cont de faptul ca am intrat 2 zile si in luna iunie , se pot platii darile catre stat pe toata perioada preavizului pentru a-mi putea fi eliberata anexa 26 .Va multumesc !

Adaugata in: Legislatia muncii Somaj
Monica Pascu
 User  Monica Pascu
a intrebat la 21 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Mai. 2013
Am omis sa va metionez si faptul ca perioada de preaviz este platita ca si pana atunci, face parte din durata contractului de munca. Ceea ce inseamna ca se platesc contributii si pentru ea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Marian Vasile
 User Marian Vasile
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2013
1. Adeverinta eliberata de angajator din care rezulta baza lunara de calcul al contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj, la care va referiti, va cuprinde exclusiv perioade pentru care s-a depus declaratia D112 validata. Nu este obligatoriu ca aceasta adeverinta sa cuprinda strict ultimele 12 luni lucrate, ci din aceasta adeverinta sa rezulte indeplinirea conditiei de stagiu de cotizare de minimum 12 luni (in sistemul asigurarilor pentru somaj) in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Agentia pentru ocuparea fortei de munca verifica concordanta datelor din adeverinta cu raportarile efectuate la ANAF prin declaratia D112, precum si raportarea incetarii contractului individual de munca in Revisal, pe site-ul Inspectiei muncii.
2. La momentul inregistrarii cererii de acordare a ajutorului de somaj trebuie sa prezentati la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in afara adeverintei mentionate, si urmatoarele documente :
- Actul de identitate.
- Actele de studii si/sau de calificare.
- Adeverinta medicala din care sa rezulte ca aveti capacitatea fizica si psihica de a presta o activitate in baza unui CIM.
- Documentele eliberate de catre organele fiscale teritoriale prin care acestea certifica faptul ca nu realizati venituri sau realizati venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta.
- Carnetul de munca in original si copie, sau, in cazul in care nu vi s-a intocmit carnet de munca, adeverinta eliberata de angajator si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii CIM.
- Adeverinta privind vechimea in munca pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2011 si data incetarii CIM.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2013
Dosarul pentru somaj se poate depune incepand cu data incetarii contractului de munca, respectiv incepand cu data de 05.06.2013. Termenul de depunere este de 10 zile de la acesta data ca sa puteti primi indemnizatia calculata din ziua incetarii. In cazul in care nu reusiti sa va incadrati in cele 10 zile, aveti la dispozitie 12 luni de la data incetarii in acest scop, termen dupa care dreptul se va prescrie. In aceasta situatie indemnizatia se calculeaza de la data depunerii dosarului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024