ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Informare organe teritoriale de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
1. Dacă un angajator deleagă un nr. mai mare de 5 angajați să presteze munca în alt județ decât cel de la sediul social pentru un proiect de construcții cu o durată mai mare de 6 luni, având și acceptul angajațior de prelungire suscesivă a delegării pe toată perioada proiectului, acesta este obligat să informeze organele teritoriale de muncă, de la sediul social și din județul unde se prestează munca pentru proiect?
2. In această situație angajatorul este obligat să asigure și locuință de serviciu angajaților, dacă aceștia nu au domiciliu în județul respectiv?

Multumesc mult

Cornelia Alexandru
 User  Cornelia Alexandru
a intrebat la 05 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2014
Nu trebuie sa informati ITM-ul.
Da,persoanele delegate au dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare. Aceste drepturi se stabilesc pentru societati comerciale, prin contracte colective si prin contractelele individuale de munca.
Art. 43. Codul muncii
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu ?n afara locului său de muncă.
Art. 44 Codul muncii
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice ?n 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, ?n condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion G Stancu alexei delimart Gratiela Petrescu George Andreescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024