ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

informatii privind intoarcerea din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu niste informatii si anume: ce trebuie facut in situatia in care o angajata vrea sa se intoarca din CCC mai devreme cu o luna decat prevede legea , mai exact cu doua luni inainte de implinirea varstei de doi ani a copilului, angajata trebuie sa faca o cerere catre angajator ? aceasta cerere poate sa nu fie aprobata? si in ce conditii poate fi concediata angajata, dupa cele 6 luni obligatorii ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Teo Si Tatiana
 User  Teo Si Tatiana
a intrebat la 02 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Laza
 User Carmen Laza
a raspuns userului adriana iancu la 23 Aug. 2016
Confort art 25 (2) lit b.din OUG 111/2010 actualizata este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie. Conform modificarilor la norme aduse de hotararea 449/2016 Art 12: "in situatia in care persoana indreptatita realizeaza venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de indeplinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, ... , stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap.
daca salariata revine mai repede cu cel putin 60 zile, angajatorului ii este interzis sa dispuna incetarea raporturilor de munca, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani sau 4 ani in cazul copilului cu handicap
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2016
Salariata poate sa-si reia activitatea in orice moment, iar angajatorul este obligat sa aprobe cererea prin care salariata solicita acest lucru.
Potrivit Legii 66/2016, pentru a primi stimulent de insertie salariata trebuie sa obtina venituri impozabile cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Dupa cele 6 luni, CIM poate inceta in toate conditiile prevazute de Codul muncii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024