ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


intoarcerea din concediu de ingrijire


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt in concediu de ingrijire momentan de 3 ani si jumatate, am trecut in prelungirea concediului de ingrijire de la primul copil la al doilea, in martie va trebui sa ma intorc la lucru. Intrebarea mea este daca firma respectiva este obligata sa ma primeasca pe acelasi post si cu acelasi salar si daca da pentru cat timp? In cazul in care mi s-a desfiintat postul ce drepturi am, adica, daca imi ofera alt post si cu un salariu mai mic ce trebuie sa fac?

Mirela Ramona Popa
 User  Mirela Ramona Popa
a intrebat la 03 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mirela ramona popa la 05 Feb. 2013
Numai daca a intervenit o reorganizare judicaira, se putea desfiinta postul. Chiar si asa, ar trebui sa aveti dreptul la preaviz de minim 20 de zile lucrataore, conform legii. Insa tind sa cred ca nu a fost vorba de nicio reorganizare, ci mai repede de o masura abuziva. Facati o sesizare catre ITM si daca nu se rezolva cu ajutorul lor actionati angajatorul in instanta.

Pentru concediere ar trebui sa primiti o notificare de preaviz, iar dupa efectuarea lui o decizie de incetare. Dar daca nu ati primit nicio notificare probabil ca angajatorul incearca sa va forteze mana.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Ramona Popa
 User Mirela Ramona Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Feb. 2013
Revin cu intrebarea daca e posibil sa se desfiinteze postul"meu" in moment ce eram 3 fete si de cand am plecat in ccc au ramas ele 2, nu au mai angajat pe nimeni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Ramona Popa
 User Mirela Ramona Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Feb. 2013
Multumesc mult pentru raspuns, as mai avea o intrebare, ca sa fiu mai explicita eu in toamna am fost sunata din CCC pentru un alt post inferior de la care incepusem eu cand m-am angajat , intre timp am fost avansata, si nu am acceptata deoarece era si in schimburi, eu lucrand inaite doar de dimineata, la refuzul meu au inceput amenintarile cum ca postul meu nu mai exista si in martie ma intorc degeaba. As vrea sa stiu daca e posibil sa se desfiinteze postul"meu" in moment ce eram 3 fete si de cand am plecat in ccc au ramas ele 2.
Va multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, daca nu ati mai beneficiat deja de aceasta masura de protectie. Exceptia fac doar situatiile in care intervin reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea angajatorului, in conditiile legii.

Daca intervine reorganizarea sau falimentul si vi se desfiinteaza postul, angajatorul are obligatia de a va acorda un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, conform Codului muncii republicat. Dupa expirarea preavizului veti primi o decizie de incetare si veti putea solicita acordarea preavizului. Important este sa se respecte protectia de care v-am mentionat.

La revenirea din concediu postul este acelasi, contractul dvs a fost suspendat si nu incetat deci se va relua activitate pe acceasi fuctia sau una cel putin echivalenta, cu salariul de pana atunci sau marit daca e cazul si daca exista salariati comparabili in unitate ale caror salarii au suferit modificari.

Alte intrebari despre Legislatia muncii