ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Intocmire gresita a comunicarii de preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Am urmatoarea situatie: un angajat in functia de director comercial, se ocupa inclusiv de departamentul resurse umane; angajatorul a decis sa i se desfaca contractul individual de munca conform art. 65 alin.1 lit.a- concediere individuala, trimitand prin posta, cu confirmare de primire comunicarea referitoare la acest fapt.Totodata, in acest act se prevede ca prezenta la locul de munca a salaraitului nu este necesara, fapt ce nu ii va afecta drepturile salariale.
Insa in contractul individual de munca al salariatului respectiv , la perioada de preaviz sunt trecute 3 luni si atat( nu ca ar fi calendaristice, nici lucratoare).Legea spune ca preavizul este de 20 zile lucratoare, deci , in cazul de fata ar fi 3 luni socotitie in zile lucratoare? Contabila societatii a intocmit comunicarea astfel : 30.01.2015 -30.04.2015, crezand ca sunt trei luni calendaristice.Se poate reface aceasta comunicare ? Daca da, cum?
Si mai am o problema: salariatul respectiv refuza semnarea oricarei hartii intocmite de angajator. In acest caz cum se procedeaza? Nu a semnat comunicarea de preaviz. .Si- a luat concediu medical incepand de azi, 09.02.2015 si astfel, preavizul, chiar daca nu e socotit bine, se va suspenda, si va incepe sa curga din nou dupa terminarea concediului medical?
E o situatie nemaiintalnita si chiar nu stiu ce sa mai fac.Va rog mult sa mi raspundeti ce putem face din punct de vedere legal.
Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Cosmina Mezei
 User  Cosmina Mezei
a intrebat la 09 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cosmina Mezei
 User Cosmina Mezei
a raspuns userului adriana iancu la 11 Feb. 2015
Ok, am inteles. Dar in contractul ei de munca scrie ca are preaviz in caz de concediuere de 30 de zile, nespecificandu-se daca sunt lucratoare sau calendaristice. Daca termenul de preaviz dat de societate este 30.01.2015 -30.04.2015 este bine asa?
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2015
Art. 75. [preavizul de concediere]
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Atat timp cat angajatorul face dovada ca i-a acordat salariatului preavizul cu durata minima prevazuta de art. 75 alin. 1 din Codul muncii sau cu durata prevazuta in contractele colective sau individuale de munca (in ipoteza in care aceasta este mai favorabila angajatului), decizia de concediere nu poate fi sanctionata cu nulitatea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii