ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Legea privind protectia salariatei la intoarcerea din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire a situatiei in care ma aflu si cu sugestii si solutii legale daca exista pt asa ceva in cazul de fata pt a sti ce drepturi am si cum sa ma apar!
In data de 01.08.2014 mi s-a suspendat CIM pana in data de 13.04.2015 pt concediu crestere copil. Din 2012 societatea la care sunt inca angajata nu mai are clienti si nu Mai emite facturi fiscale. Toti furnizorii pe care ia avut si-au incheiat contractul cu societatea deoarece nu Mai avea activitate. Exceptie au facut Orange si contabilitate cu HR. Societatea de la infiintare din 2006 pana in August 2014 a avut sediul social si operational in Bucuresti. Din August 2014 sediul social a fost mutat la Oradea, o data cu suspendarea contractului meu. Din 2008 ocup functia de director general si in prezent sunt singura angajata cu contract de munca pe termen nedeterminat. Contabilitatea si HR sunt externalizate si s-au mutat de asemenea la Oradea.
In dec 2013, dupa 3 luni de la notificarea scrisa a administratorului ca sunt insarcinata cu al doilea copil, mi-a transmis un mail spunandu-mi ca nu ii mai sunt necesare serviciile mele si pt ca nu exista alti angajati, clienti si furnizori imi propune sa imi dau demisia imediata. Daca nu accept atunci cel tarziu imediat dupa nasterea copilului. Bineinteles ca am refuzat si de atunci este un razboi continuu.
O data cu reluarea activitatii in data de 14.04.2015 am fost chemata la sediul social din Oradea de catre Avocata administratorului, dumnealui fiind de cetatenie italiana si nerezident. Am intrebat pt ce perioada sunt chemata si care este scopul deoarece sunt la mijloc cateva sute de kilometri, cateva ore de mers si in plus doi copii de 3 ani si unul de 11 luni. Angajata care se intoarce din concediu de ingrijire copil este nevoita sa suporte cheltuielile de deplasare, cazare si mancare in cazul acesta? Daca sediul social s-ar fi mutat in Italia acolo unde sunt alte firme administrate de catre aceelasi administrator de aici, as fi fost la fel nevoita sa ma deplasez pe banii mei la sediu social, sa-mi platesc drumul, cazarea si mancarea pt urmatoarele 6 luni doar ca sa nu ma concedieze? Va rog sa am ajutati si sa imi spuneti daca exista vreo lege in Romania care sa protejeze angajata reintoarsa din CIC in astfel de cazuri si daca se poate considera conflict de munca. In prezent sunt in concediu medical pt ingrijire copil bolnav si nu m-am putut deplasa la Oradea, eu fiind din Bucuresti si muncind aici si la aceasta firma din 2006. Sunt chemata la Oradea la sediul social doar pt a sta deoarece nu sunt alti angajati pe care sa-I am in subordine, administratorul nu este in Romania si in plus mi-a confirmat in scris pe mail ca nu exista posibilitati reale de dezvoltare a afacerii in viitorul apropiat.
Este clar ca vor -administratorul, Avocata dumnealui si doamna de la HR- sa aiba motiv sa ma concedieze pe motiv disciplinar daca nu ma voi prezenta la servici.
In situatia data ce pot face?
Daca se poate sa vorbesc cu cineva si sa ma intalnesc cu in jurist sau avocat pt a lamuri aceasta situatie va rog pe privat / mailul personal sa ne auzim! Sunt multe de spus si pt fiecare document solicitat este un razboi si ma cheama la Oradea sa-l ridic personal
Astept cu interes raspunsul Dvs!
Multumesc
Ramona Georgescu

Adaugata in: Legislatia muncii
Georgescu Ramona
 User  Georgescu Ramona
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgescu Ramona la 20 Apr. 2015
Codul muncii este legea care va sprijina in acest sens, impreuna cu legea 202/2002 privind tratementul egal la locul de munca. Mergeti in instanta de judecata atat timp cat apar abuzuri din partea angajatorului si vi se incalca drepturile recunoscute prin lege sau contractul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgescu Ramona
 User Georgescu Ramona
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2015
Buna ziua si va multumesc pt lamuriri! Ati inteles problema si va multumesc pt lamuriri!
Daca se poate sa am ajutati cu trimitere la lege, articole precise pt a putea sa imi apar dreptul , va rog sa ma ajutati! Angajatorul si-a mutat permanent sediul social la Oradea iar la Bucuresti are un proces pe rol cu ANAF. Asa cum am spus din 2012 nu mai exista activitate operationala, eu ocupandu-ma de inchiderea contractelor cu furnizorii si inchiderea sediului social si operational. Nu am fost informata in scris cu privire la schimbarea sediului social decat in Vinerea Patimilor, respectiv in data de 10 aprilie 2015 si nu mi s-a cerut acordul in a-mi schimba locul de munca de la Buc la Oradea. In afara de legea exacta la care va rog sa faceti referire ce actiune pot face pt a- mi apara dreptul. Eu inteleg situatia si imi caut de munca din luna ianuarie 2015, am fost la interviuri de angajare insa nu s-a concretizat nimic. Nu vreau sa creez probleme angajatorului insa prin lege este obligat sa ma primeasca insa nici eu nu sunt obligata sa imi parasesc familia. Astept raspunsul Dvs cu maxim interes! Va multumesc inca o data! Ramona Georgescu
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2015
Locul muncii nu poate fi schimbat in mod permanent fara acordul salariatului, este obligatorie incheierea unui act aditional la contractul de munca pentru a fi posibila aceasta modificare.

El poate fi modificat insa temporar pe baza unei delegari, dar pentru aceasta este necesar un ordin de deplasarea intocmit de catre angajatorul dvs. Cat timp nu este vorba de o delegare nu se pune problema unor cheltuieli suportate de catre angajator, pentru deplasare. Trebuie insa lamurit a aceasta modificarea a locului de munca inainte de toate. Sediul social poate fi mutat in alt oras, dar daca locul de munca unde sunteti incadrata se afla in continuare in Bucuresti ar trebui sa nu apara probleme.

Sper sa fi inteleg problema. Daca nu, va ror sa rezumati exclusiv situatia dvs si nu a firmei, ca sa vedem unde este problema de fapt.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Radu Anton adriana iancu Marius Ion alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024