ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. daca am o angajata care a intrat in concediu de maternitate la data de 01.08.2011 si i-am suspendat cim cf. art. 50 lit a si nu am inregistrat-o in reges, pot sa o fac acum?
2. care este data incetarii suspendarii cim art. 50 lit. a ultima zi a lunii sau prima zi din luna , daca salariata a nascut pe 01.10.2011? , adica 01.12.2011 sau 31.11.2011?
3. aceeasi intrebare si in cazul incetarii suspendarii cim art. 51 lit. a ultima zi din luna sau prima zi din luna, daca salariate a nascut pe 01.10.2011
3. se inregistreaza in reges si deciziile de incetare a concediului pre si post natal / concediului de crestere a copilului sau numai cele de intrare in concediu de maternitate si de crestere a copilului?

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaela Ghindoveanu
 User  Mihaela Ghindoveanu
a intrebat la 17 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
Intrebarea 1: Depasirea termenului de inregistrare a supendarii, asa cum este prevazut in HG 500/2011 modificata prin 1105/2011, reprezinta contraventie si este amendata in consecinta. Faceti o adresa catre ITM privtor la aceasta situatie.

Art. 3
2 Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:

h perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale:

Art. 9
1 Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. 2 lit. a-g, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza

2 Contraventiile prevazute la alin. 1 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
e cea prevazuta la lit. h si j cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei


Intrebarile 2 si 3: Data incetarii suspendarii este data la care salariata revine la locul de munca, dupa implinirea varstei de 1 an sau 2 ani de catre salariata. Daca a nascut in 2011 suspendarea va inceta in 2012 sau 2013, in functie de optiunea salariatei. In situatia in care salariata a nascut pe data de 01.10.2011 concediu pentru crestere copil se acorda din cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului, astfel intervenind suspendarea CIM. In cazul concediului de lauzie, suspendarea nu se inregistreaza in Revisal, acest concediu fiind de natura medical caz in care CIM se suspenda de drept fara a fi necesara intocmirea unei decizii de suspendare.

Intrebarea 4: Pentru concediul pre- si post-natal nu, deoarece asa cum am mentionat in raspunsul pentru intrebarile anterioare, concediile medicale nu se inregistreaza in Revisal si nu se intocmesc decizii de suspendare pentru acestea. In cazul concediilor medical CIM se suspenda de drept in baza certificatului medical.

In privinta concediului de crestere copil, decizia de incetare a suspendarii se inregistreaza in Revisal pentru a reactiva CIM al salariatei.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024