ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul unei salariate care este insarcinata si a adus la cunostinta angajatorului ca este insarcinata, dar nu doreste protectie maternala, ce ar trebui sa faca angagajatorul mai departe? Daca salariata nu doreste protectie maternala, mai trebuie anuntate medicina muncii si ITM-ul?

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaela Olah
 User  Mihaela Olah
a intrebat la 06 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Apr. 2012
Dar in cazul in care salariata insarcinata nu face instiintare scrisa catre angajator, angajatorul risca sa plateasca vreo amenda?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Apr. 2012
Chiar daca salariata nu doreste "protectie" - desi nu imi este foarte clar la ce se refera aceasta dorinta - angajatorul este obligat sa respecte anumite reguli in ceea ce priveste protectia salariatei. El trebuie sa se asigure ca salariata nu lucreaza in conditii periculoas, cu substante toxice, ca nu desfasoara ore suplimentare si de noapte. In cazul in care se ivesc probleme ;egate de starea salaraitei sau a copilului ei cel tras la raspundere va fi angajatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Apr. 2012
Da, anuntarea ITM si a medicului de medicina muncii este obligatorie, asa cum prevede OUG 96/2003. Cele doua entitati trebuie anuntate in termen de 10 zile de la data instiintarii in scris a angajatorului de catre salariata.

Art. 7

1??n termen de 10 zile lucr??toare de la data la care angajatorul a fost anun??at ??n scris de c??tre o salariat?? c?? se afl?? ??n una dintre situa??iile prev??zute la art. 2 lit. c???e, acesta are obliga??ia s?? ??n??tiin??eze medicul de medicina muncii, precum ??i inspectoratul teritorial de munc?? pe a c??rui raz?? ????i desf????oar?? activitatea.

2De la data primirii ??n??tiin????rii medicul de medicina muncii ??i inspectoratul teritorial de munc?? vor verifica condi??iile de munc?? ale salariatei la termenele ??i ??n condi??iile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonan??e de urgen????.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024