ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

mi s-a inchis CIM fara sa fiu anuntata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am aflat ca mi-a incetat CIM la solicitarea unei adeverinte de salariat.... Colaborez de multa vreme cu o asociatie umanitara. Incepand cu anul 2010, am lucrat cu contact de 2 ore/zi, incetat la data de 15.04.2012, cand mi s-a cerut sa-mi dau demisia. Pana aici este in regula. Apoi in septembrie 2012 am fost angajata din nou, pe acelasi post, cu o norma de 4 ore/zi, iar in martie 2014 a aparut un proiect pentru care mi s-a intocmit un nou contrat de 4 ore pt aceeasi pozitie. O perioada de timp am considerat ca am o norma totala de 8 ore/zi. Ulterior am aflat ca norma part time nu s-a completat ci am fost pacalita. Am aflat acest lucru la solicitarea unei adeverinte de vechime. Contractul de munca din sept 2012 a fost incetat in septembrie 2013, fara sa mi se comunice decizia de incetare. Mentionez ca nu mi s-a adus la cunostinta acest lucru, pana in luna iunie 2014, cand am solicitat acea adeverinta. Momentan lucrez in continuare la aceeasi asociatie cu contractul de 4 ore/zi, contract pe perioada determinata, decembrie 2014. Stiu ca asociatia se descurca foarte greu cu banii de mult timp, asa ca am inteles faptul ca nu mi-au dat salariul lunar o perioada de timp. Am acceptat situatia stiind ca sunt angajata lor in continuare si macar darile la stat le platesc. Dar nu a fost asa cum am crezut. Practic eu nu am in momentul de fata o decizie de incetare pt sept 2013. dar am acceptat-o tacit, la primirea adeverintei, cand le-am semnalat verbal ca nu mi-au adus la cunostiinta incetarea CIM. Eu am crezut ca daca nu imi dau salariul macar imi merge vechimea, asociatia imi va plati darile la stat, iar eu pot fi linistita in cazul in care raman insarcinata, am vechime in munca. Dar dupa cum v-am spus, nu a fost asa. Va rog sa-mi spuneti ce variante am...Se poate modifica contractul acum ...nu vreau incetare, ci cel putin suspendare...asa mi s-ar parea normal, ei nu m-au platit eu nu m-am dus. Daca nu se poate ce variante am? Avand in vedere ca nici in momentul de fata nu mi-au dat decizia de incetare.

Daniela Ana
 User  Daniela Ana
a intrebat la 30 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Ana
 User Daniela Ana
a raspuns userului adriana iancu la 03 Oct. 2014
Incetarea celui de-al II-lea contract s-a facut cu art 55 lit b, la data de 01.09.2013. Nu am semnat un document cu acordul partilor, dar nici in instanta nu vreau sa ajung. As vrea sa stiu daca se pot face modificari in revisal. Incetarea sa fie schimbata in -continuare de contract sau cel putin suspendare. In prima varianta, cred ca ar trebui sa-mi se plateasca si CAS, din urma, nu?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2014
Demisia nu se cere de angajator, este incetare unilaterala din decizia exclusiva a salariatului
In aceasta situatie solicitarea angajatourului referitoare la demisie este abuziva
Referitor la contractul al 2-lea este incetat in ce temei? Am inteles ca aveti eliberata de angajator o adeverinta, ce apare pe adeverinta respectiva ca temei de incetare si cu ce data apare incetarea respectiva?
Daca nu apare un document undeva pe care sa il fi semnat si nu ati avut un preaviz de exemplu sau sa fi semnat acordul partilor, atunci incetarea este ilegala si puteti sa meargeti la ITM sau in instanta, ideal in instanta pentru ca este litigiu.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024