ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificare functie la asociatie de locatari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Casiera de la asociatia de locatari cu program de 4 ore, lucreaza si la apa -canal cu program de 8 ore,in CCM pana la data de 01.04.2015 era prevazut ca ang.apa -canal nu au voie sa detina functii de presedinte de asociatie si de administratori ca incalaca CCM.
Pentru inlaturarea ei din soc. apa -canal cu 01.04.2015 au facut act ad. la CCM ca ang. apa -canal nu au voie sa detina nici functia de casier.Ea este in concediu de odihna de la 09.04.2015 pana la data de 04.05.2015 si este asteptata sa ia la cunostinta de acea modificare din contract pentru a face demersurile de a fi data afara.Avand in vedere ca ea este de meserie economist la apa canal, dar are si atestat de administrator imobile autorizata de primarie,intrebarea este daca la asociatie poate face un act aditional de modificare functie din casier in economist pentru a salva macar un loc de munca din doua,cu data de 01.05.2015 si de luare la cunostinta cu data de 24.04.2015.
Sau cum ma sfatuiti dv.pentru a ajuta sa contrazica CCM apa -canal.Va rog un raspuns cat mai repede posibil.

Adaugata in: Legislatia muncii
Jana Stefan
 User  Jana Stefan
a intrebat la 30 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2015
O astfel de clauza prin care salaritului i se interzice sa munceasca la un alt amgajator in timpul liber ( adica sa cumuleze doua sau mai multe functii), nu este permisa. Prin aceasta interdictie s-ar incalca astfel libertatea constitutionala si legala a muncii, dreptul la cumul de functii.
Codul muncii
Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, ?n baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile ?n care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Interdictia de la alin(2) se ia in considerare statutului special a unor salariati cum sunt functionarii publici, judecatori, procurori etc.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024