ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Normativele in vigoare pot fi nerespectate de catre angajator !! ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In urma contestatiei formulate de mine cu privire la Decizia de concediere nr.68/25.04.2012 , Curtea de Apel Bucuresti a hotarat : reincadrarea mea pe functia detinuta anterior concedierii, plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate , reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat ,de la data concedierii la efectiva reintegrare (concedii de odihna neefectuate , valoarea tichetelor de masa, alte drepturi ale salariatilor, etc).
Urmare celor prezentate mai sus, in data de 22.08.2014 am inaintat o adresa catre Departamentul Juridic, prin care am solicitat restituirea sumei rezultata din diferenta de dobanda (dobanda standard ? dobanda acordata angajatilor bancii) pentru intreaga perioada si revenirea la conditiile acordate anterior concedierii mele , conform Politicii bancii privind acordarea de credite salariatilor sai.
Ca prim raspuns a fost unul verbal din partea unei angajate de la H.R. cum ca asa ceva nu se poate, ca s-ar fi intrunit un comitet in cadrul Diviziei Juridice si s-ar fi respins cererea formulata de mine. Pentru a ma convinge si pentru a nu exista dubii, am cerut prin mail (24.09.2014 ) Diviziei Juridice ,cat si Diviziei Resurse Umane, sa primesc raspuns cererii mele in format letric sau pe mail. Pana in prezent din partea Diviziei Juridice nu am primit nici-un raspuns. In schimb primesc raspuns de la Resurse umane, care imi transmite ca solutionarea cererii mele este de competenta Comitetului de Credite. Prin urmare ma adresez Departamentului Branch Manager. Pe data de 07.10.2014 primesc urmatorul raspuns : Dorim sa va informam ca cererea dvs. din data de 22.08.2014 a fost respinsa de catre Banca. Urmare acestui raspuns ambigu si fara continut, iau decizia de a merge in audienta la Directorul general. La cabinet am fost intampinata de consiliara dumnealui , care imi sugereaza ca ar fi mai indicat sa ma adresez d-nei T,M, Deputy General Manager , ceea ce am si facut , conform mail-ului din data de 08.10.2014 cu revenire la sfarsitul lunii. Nu am primit raspuns !... Am apelat si la sprijinul celor care sunt desemnati reprezentanti ai salariatilor in relatia cu conducerea bancii, care din cate am aflat de doi ani nu s-au mai efectuat negocieri cu toate ca banca are cu mult peste 21 de salariati, nerespectandu-se astfel legislatia muncii . Raspunsul a fost ca pentru clarificarea situatiei a redirectionat mail-ul catre?.Dep. Resurse Umane . Cu trei saptamani in urma am transmis cererea mea pentru solutionare, atat letric cat si pe mail, Directorului general al bancii. Nu am primit raspuns
Prin cele prezentate, consider ca persoana mea este tratata fara respect, marginalizata si discriminatoriu in ceea ce priveste respectarea Politicii privind creditele si alte produse si servicii oferite angajatilor bancii in conditii de favoare, cat si a hotararii judecatoresti, conform Deciziei civila nr. 2834 / 17. 04.2014
Urmare celor prezentate mai sus , care ar fi sfatul dumneavoastra ?


Valentin Popescu
 User  Valentin Popescu
a intrebat la 05 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Popescu
 User Valentin Popescu
a raspuns userului adriana iancu la 08 Dec. 2014
Intrebarea mea era daca un angajator are si poate sa nu respecte normativele bancii. Hotararea se refera la drepturile salariale. Corect ? Iar Procedura se refera la facilitatea acordarii de credite cu o dobanda preferentiata salariatilor sai, asa cum se practica in toate bancile din Romania.
Hotararea stipuleaza repunerea si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat ,de la data concedierii la efectiva reintegrare. Se refera numai la drepturi salariale sau si la alte drepturi cum ar fi facilitatea acordata prin Procedurile Bancii ? Astept raspuns. Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2014
Obligatia stabilita prin hotararea unei instante se aduce la indeplinire de bunavoie.
In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita, care incepe odata cu sesizarea organului de executare, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila, daca prin lege speciala nu se prevede altfel.
Codul de procedura civila
Art. 371indice 1
- Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de bunavoie.
In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita, potrivit dispozitiilor prezentei carti, daca legea nu prevede altfel.
Executarea silita are loc in oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024