ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Noul ordin pentru scutiti impozit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Conform noului ordin 835 referitor la incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator nu mai este nevoie de finalizarea unui invatamant de lunga durata cu o anumita specializare pentru incadrarea pe un post scutit de impozit.

Intrebarea mea este daca pot schimba functia unor colegi care au facultatea terminata in domenii ca management sau inginerie economica, dar care presteaza activitati care se regasesc in descrierea functiilor prevazute in ordin? Exista vreo alta constrangere data de vreo alta lege pentru incadrarea pe astfel de functii?

Un exemplu in acest sens este al unui coleg care are facultatea si masterul terminate la ASE (Relatii Economice Internationale, respectiv Management), lucreaza in Testare si ar dori modificarea functiei in Analist Programator si implicit scutirea de impozit.

As putea sa fac asta?

Multumesc!

Ramona Ionescu
 User  Ramona Ionescu
a intrebat la 04 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Aug. 2015
Odata cu intrarea in vigoare a Ordinului 1348 se elimina in totalitate orice prevederi referitoare la specializare, angajatorului si angajatilor ramandu-le sa indeplineasca restul criteriilor.
Ordin 1348/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator
ART. 1
(1) Angajaţii operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în conformitate cu legislaţia în vigoare, al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), precum şi angajaţii persoanelor juridice române de drept public beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) posturile pe care sunt angajaţi corespund listei cuprinzând ocupaţiile menţionate în anexă;
b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, direcţie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
c) deţin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, şi prestează efectiv una dintre activităţile prevăzute în anexă;
d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creaţie de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024