ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore munca dupa concediu maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Se poate in baza unei adeverinte medicale prescurta programul de lucru la 6 ore? Eu am nascut natural si am ramas cu o durere in spate foarte urata si nu pot sta in sezut pentru mult timp. S-ar putea sa imi accepte un program redus daca aduc RMN-ul, raza si adeverinta medicala care specifica problema ? Va multumesc frumos.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ana Ramona
 User  Ana Ramona
a intrebat la 05 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Ian. 2013
Totodata puteti solicita a acordare a concediului de risc maternal daca nu ati beneficiat deja de el anterior nasterii, dar ati revenit la lucru imediat dupa concediul de maternitate postnatal.

O alta varianta la care puteti apela este solicitarea unui program personalizat, insa nu scapati din vedere faptul ca angajatorul poate refuza o astfel de cerere, nu este obligat prin lege sa o accepte.

Art. 118 - Codul muncii republicat
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2013
Programul redus se acorda doar in cazul in care inca alaptati dupa revenirea la lucru, iar copilul dvs nu a implinit un an.

Art. 17 - OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, ?n cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de c?te o oră fiecare, p?nă la ?mplinirea v?rstei de un an a copilului. ?n aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-?ntors de la locul ?n care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi ?nlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ ?n timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)?n cazul ?n care angajatorul asigură ?n cadrul unităţii ?ncăperi speciale pentru alăptat, acestea vor ?ndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare ?n vigoare.

Puteti incerca aceasta varianta, in cazul in care copilul nu are inca un an si inca mai alaptati. , daca nu ati beneficiat de el anterioar

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024