ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pastrarea postului sau a functiei?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va mai supun atentiei o intrebare: inainte de a intra in concediu de ingrijire a copilului eram incadrata in functia sef de serviciu. Am optat pentru varianta 1 an cu indemnizatie si al doilea an concediu fara plata. Sunt in cadrul unei institutii publice de invatamant universitar in cadrul biroului financiar. Pe postul meu a fost angajata o persoana in aceeasi functie pe perioada nedeterminata.

Intrebarea mea este cand voi reveni voi obtine numai postul sau si functia?

Florina Iacob
 User  Florina Iacob
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Feb. 2014
Da, probleme ne putem face pentru orice.
Dar cei ce cunosc prevederile legale ar trebui sa le clarifice si sa sublinieze pentru ce are rost sa ne facem probleme si pentru ce nu.
Cred ca esential pentru dna este sa stie care ii sunt drepturile si cum trebuie sa actioneze eventual, nu sa isi faca griji pentru deciziile angajatorului sau care nu s-a informat poate inainte de a angaja o persoana pe perioada nedeterminata in locul ei.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristina caluian la 17 Feb. 2014
Este corect si frumos ce spuneti dvs, insa legal vorbind, doamna cred ca este destul de indreptatita sa isi faca astfel de probleme pentru ca incadrarea unui suplinitor nu se face pe perioada nedeterminata, ci pe perioada determinata. desi stim ca in teorie lucrurile acestea nu ar trebui sa afecteze salariatii, in practica si din experienta se intampla exact contrariul pentru ca angajatorii recurg la acest tip de masura, bazata pe o ratiunie discriminatorie mascata. Este un detaliu important care face obiectul preocuparilor doamnei in mod justificat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
In ipoteza in care ar fi avut contract pe durata determinata si expira pana la terminarea ccc, contractul inceta de drept la data expirarii duratei si nu se mai punea problema niciunei reincadrari pe aceeasi functie. Poate pe o alta vacanta.

Plecand de la ideea ca aveati contract pe durata nedeterminata la plecarea in ccc, nu este grija dvs. ce face institutia cu persoana incadrata in timpul cat ati avut contractul suspendat pentru ccc. Pe dvs. trebuie sa va reprimeasca pe acelasi post in aceleasi conditii avute anterior intrarii in ccc. Poate s-au gandit ca vor avea nevoie de 2 persoane in departamentul respectiv, astfel ca la reintoarcere, veti avea o colega.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Contractul respectivei persoane ar fi trebuit sa fie pe perioada determinata, si nu nedeterminata, pe de o parte. Iar pe de alta parte ar trebui sa inceteze in momentul in care dvs va reluati activiatatea pe postul respectiv. Cat timp sunteti incadrata cu contract pe perioada nedeterminata si figurati ca titular de post, puteti reveni la cerere pe post, din CIC fara plata. Nu ar trebui sa vi se solicita sustinerea unui concurs. Numai daca ati avut contract pe perioada determinata care a expirat intre timp, atunci putem discuta despre o eventuala necesitate de a resustine un examen de incadrare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024