ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pentru dna Ioana Popa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am postat si eu o intrebare pe 18.01. Va rog o parere si din partea dumneavoastra. E pe pagina a 3 a cu 6 raspunsuri. Multumesc frumos.

Adaugata in: Legislatia muncii
Diana Miha
 User  Diana Miha
a intrebat la 21 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 21 Ian. 2013
Va inteleg supararea, puteti incerca sa discutati cu un alt inspector ITM sau direct cu Inspectorul Sef ca sa aveti o opinie superioara. Daca o puteti obtine in scris ar fi minunat, pentru ca o puteti utiliza ca dovada.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2013
Multumesc frumos. Am mai avut controale si n-am luat nici macar avertisment sau vreo masura. Dupa controlul asta am ramas foarte dezamagita. Sunt trista si ofticata. Ca trebuie sa facem ceva ce nu trebuia sa se intample. Doar ca i se pare inspectoarei ca suntem pasibili de amenda. Incorect! Asta este. Asa e in Romania! Se vorbeste pe fata, daca intelegeti. Mare greseala cu meseria pe care mi-am ales-o. Si cat ma chinui ca sa fie totul corect si legal! Pentru ce?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2013
Buna ziua!

Am citit speta si raspunsurile prezentate de alti specialisti si va pot spune ca nici eu nu cred ca ar trebui sa fiti pasibila de amenda pentru certificatul medical. Cat timp s-a indeplinit ulterior aceasta obligatie, nu se pune problema unei nulitati a contractului de munca. Aici as tinde sa cred ca este un abuz din partea inspectorului, exista fisa medicala care sa ateste ca este apt de munca deci sunteti in legalitate.

Legat de CO, situatia poate imbraca multe aspecte, daca nu exista cereri ale salariatului aprobate, care sa sustina acordarea acelor perioade de concediu, iar angajatul, daca este rau intentionat, poate spune ca nu a beneficiat de acest drept. Daca el a beneficiat de CO integral dar nu au existat cereri, probabil el se agata de acest lips si isi cere drepturile, necuvenite din pacate, dar pe care, in lipsa documentelor, va trebui sa le primeasca. Va poate chema in instanta si daca nu apar dovezi ale CO acordat la cererea lui, se poate ajunge la ideea ca a fost pontat in CO desi nu a beneficiat de el, chiar daca nu este neaparat asta.

Daca sunt zile de CO neefectuate intr-adevar, atunci platiti sumele cuvenite ca sa evitati orice probleme viitoare.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024