ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Perioda de proba


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost in somaj din 22.08.2012 pana in 19.02.2013 data de la care am inceput lucru la o Societate care mi-a facut contract pe perioada nedeterminata cu proba de lucru de 90 zile( trei luni). Daca in perioada de lucru anfajatorul nu isi respecta promisiunile pot trece in somaj sa continui perioada ramasa?
Vreu sa stiu ce drepturi sau posibilitati am , intrucat apare posibilitatea de a nu respecta promosiunile facute la angajare si care nu sau fost consemnate in forma scrisa?

Adaugata in: Legislatia muncii Cim
Adrian-dorin-ion Matei
 User  Adrian-dorin-ion Matei
a intrebat la 07 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2013
Nu stiu pentru ce perioada vi s-a stabilit somajul pentru ca nu reiese din intrebarea dvs acest detaliu. Insa ce pot sa va spun este ca pentru perioada ramasa din somaj, odata ce v-ati incadrat in munca pe perioada nedeterminata, in baza unei cererei si a dovezii de angajare prezentata Agentiei de somaj ar fi trebuit sa primiti 30% din valoarea indemnizatiei de somaj pana la finalul perioadei stabilite de Agentiei pentru acordarea indemnizatiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2013
Nu prea aveti cum. Pentru ca nu aveti stagiu de cotizare pentru un noua somaj. Ar trebui sa lucrati minim 12 luni in urmatoarele 24 ca sa puteti intra din nou in somaj, iar raportul de munca va trebui sa inceteze din motive neimputabile dvs., in niciun caz prin demisie, acordul partilor sau disciplinar. O perioada valorificata deja ca stagiu pentru acordarea indemnizatiei de somaj nu poate fi reutilizata in acelasi scop. Iar o perioada de somaj nu poate reprezenta stagiu pentru o alta urmatoare.

Daca v-ati fi incadrat in timpul somajului pe perioada determinata de maxim 12 luni, aceasta angajare ar fi dus la suspendarea perioadei de somaj iar dupa incetarea contractului ati fi putut relua somajul la cerere. Din pacate nu este cazul aici.

Ce ati putea face ar fi sa incepeti sa va cautati un alt loc de munca pana sa se inrautateasca lucrurile si daca intre timp angajatorul actual nu isi respecta obligatiile contractuale si/sau legale, solicitati un control din partea inspectorior ITM, cu precizarea neregulilor aparute in cadrul unitatii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024