ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate fi salariul lunar brut al unei foste profesoare 100 lei in Revisal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna! Momentan sunt in concediu de ingrijire al copilului pana in iulie. Am cerut de la fostul loc de munca, un liceu o copie de pe fila corespunzatoare din Revisal pentru a-mi servi la dosarul de titularizare din acest an. Acolo am observant ca la salariul lunar brut apare suma de 100 de lei si cand am intrebat secretara mi-a raspuns ca e in regula, ca salariul meu e calculate corect doar ca asa le-a cerut de la ITM sa scrie la angajatii care nu mai lucreaza in institutie. E normal asa? Poate sa ma afecteze in vreun fel in anumite circumstante de angajare sau altele? Multumesc.


Adi Stoica
 User  Adi Stoica
a intrebat la 13 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2014
Nu se justifica ce v-a spus secretara.Contractul de munca se suspenda pentru crestere si ingrijire copil asa cum era actualizat la data intrarii in CIC cu drepturile salariale aduse la zi .Salariul brut trebuie sa fie cel din contractul de munca.Nu are nicio relevanta faptul ca obtineti indemnizatie de crestere copil intr-o perioada de timp
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Depinde de norma cu care sunteti incadrata. Daca lucrati cu norma partiala se poate ajunge la un astfel de salariu, daca aveti de exemplu norma de 19 ore / luna, ar fi salariul minim legal. Trebuie clarificat mai intai ce norma de lucru aveti trecuta in contractul de munca si abia apoi vazut daca intr-adevar este sau nu corect. Daca nu se acorda salariul din contractul de munca atunci mergeti in instanta de judecata si depuneti o plangere pentru recuperarea drepturilor retinute in mod ilegal.

La indemnizatia crestere copil va poate afecta in sensul in care nu veti primi mai mult de indemnizatia minima, cat timp in urma aplicarii procentului de 85% la media veniturilor nete din cele 12 luni anterioare datei nasterii rezulta un venit mai mic decat indemnizatia minima.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024