ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate sa faca asa ceva?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt foarte speriat, fiindca azi m-am dus la seful meu ca sa-mi dau demisia, iar reactia lui nu era cum asteptam.
Sunt angajat la firma de doua luni si vreo douazeci de zile, iar el mi-a zis ceva de genul ca trebuie sa platesc inapoi toate taxele si sumele pe care el, ca angajator a platit dupa mine, asta insemnand cca. 3000 de ron, ca sa-mi ramana cartea de munca si vechimea, sau daca nu vreau sa platesc atunci trebuie sa scriu o declaratie in care renunt la cartea de munca si vechime si recunosc ca am inselat firma.
Eu nu sunt expert dar inca n-am auzit de aceste lucruri pe care mi-a vorbit.
Sunt toate astea posibile sau vrea numai sa ma sperie?
Va rog frumos sa-mi dati un raspuns cat mai repede posibil.
Multumesc si va doresc o zi mai buna ca a mea!

Adaugata in: Legislatia muncii
L M
 User  L M
a intrebat la 07 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2012
In primul rand cartile de munca nu mai exista, ele au fost scoase din uz incepand cu 1 ianuarie 2011. Totodata vechimea nu poate fi anulata, odata ce contractul a fost transmis prin Revisal. Daca insa contractul nu a fost transmis catre ITM atunci angajatorul dumneavoastra are o problema mare. Netransmiterea contractului catre ITM reprezinta contraventie si se pedepseste in consecinta. In plus, demisia nu poate fi refuzata de catre3 angajator, acest lucru este stipulat in Codul muncii.

Angajatorul nu are dreptul sa ceara nici un fel de suma atat timp cat aceasta nu figureaza intr-un act aditional, cat timp ati fost plecat - daca este cazul - in interes de serviciu sau vi s-a asigurat logistica necesara desfasurarii corecte a activitatii. Taxele, daca se refera la cotizatiile obligatorii si impozit, acestea intra in obligatia lui si sunt un drept al salariatului prin existenta contractului de munca. Angajatul nu poate fi obligat sa returneze angajatorului aceste sume. Orice alte sume platite de catre angajator - cursuri, transport in interes de serviciu si asa mai departe - trebuie sa fie insotite de documente doveditoare sau acte aditionale, in functie de situatie, in care sa fie stipulata returnarea sumelor respective in cazul demisiei.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024