ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot intra in concediu de maternitate daca figurez cu zile nemotivate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt angajata de 3 ani la un market in functia de lucrator gestionar. De aproximativ 5 luni lucrez cu gestiune separata,inventar predare-primire, o luna cu o luna liber.
Intamplator am aflat ca daca prind liber de la 1 ale lunii pana la sfarsitul acesteia, angajatorul ne trece ca fiind nemotivate. Asa am descoperit ca figurez cu 21 de zile nemotivate intr-o luna in care am fost libera. Banuiesc ca nici contributiile nu le am platite pe acele zile nemotivate.
Intrebarea mea este daca zilele nemotivate ma pot afecta pe mai tarziu cand voi intentiona sa intru in concediu de maternitate.Cu cate zile nemotivate pot figura intr-un an ca sa pot lua concediu de maternitate?Astept raspunsurile dvs. Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Adelina Mitrana
 User  Adelina Mitrana
a intrebat la 27 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2014
Va vor afecta si in cazul concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie, dar si a celui pentru crestere copil, din pacate. In cazul concediului pentru maternitate se vor resimiti asupra calcului indemnizatiei facut pe baza veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare celei in care veti intra in concediul medical de maternitate. Iar pentru concediul crestere copil trebuie sa realizati venituri supuse impozitului de 16% in toate cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, ca sa puteti beneficia de acest drept insotit de indemnizatie. Datorita acestor luni de absente nemotivate veti avea mai putin de 12 luni.

Nu este insa corecta procedura angajatorului. Atat timp cat programul dvs de lucru este stabilit sub forma unui program inegal cu o luna lucrata una nu, atunci angajatorul nu ar trebui sa va ponteze nemotivat.

Mai mult ca sigur nu aveti nici contributiile platite pentru lunile in cauza. Incercati sa aveti o discutie cu angajatorul ca sa aflati de ce procedeaza asa si sesizati ITM pentru un control, cat si controlul fiscal.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024