ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


I se poate acorda concediu de odihna unui salariat caruia i s-a emis un preaviz cu data in care acesta intrase in concediu medical, pe care nu l-a semnat la primirea acestuia prin posta? Precizez ca a terminat concediul medical .


Adaugata in: Legislatia muncii
Daniela Constantinescu
 User  Daniela Constantinescu
a intrebat la 30 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Apr. 2012
Nu imi dau seama la ce va referiti, nu am specificat nimic de nici o decizie. Repet raspunsul, poate nu m-am facut inteleasa:
Salariatul poate intra in concediu de odihna in perioada de preaviz, acest lucru este permis legal. Concediul de odihna nu suspenda preavizul. Insa in cazul in care salariatul se afla deja in preaviz si intra in cocediu medical, acesta din urma va suspenda perioada de preaviz in mod corespunzator. Si completez: daca salariatul intra in concediu medicalin prima zi de preaviz, acesta din urma se va suspendat. Odata cu reluarea lui, salariatul poate intra in concediu de odihna, daca are zile neefectuate. In cazul in care odata cu incetarea CIM zilele de CO raman neefectuate, acestea se vor plati in mod corespunzator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Apr. 2012
Un manager nu trebuie sa dea doua aprobari pentru aceiasi perioada. Din ce sustineti dumneavoastra ar insemna sa aprobe preaviz ca apoi pe perioada preavizului in desfasurare, sa mai dea o aprobare. Apreciez ca se anuleaza o aprobare pe alta. IRU ar trebui sa respecte o cronologie a deciziilor managerului. Concedierile sunt atacabile si trebuie multa grija in respectarea procedurilor care decurg din aplicarea lor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2012
Salariatul poate intra si in concediu de odihna pe perioada preavizului. Spre deosebire de concediul medical insa, acesta nu suspenda preavizul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 30 Mar. 2012
Asa este, de altfel am subliniat acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 30 Mar. 2012
Preavizul curge de la data luarii la cunostinta,Concediul medical suspenda preavizul cu nr de zile lucratoare aferente acestuia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2012
Salariatul ppate beneficia de concediu pe durata preavizului. El nu poate fi insa si in preaviz si in concediu medical in acelasi timp. Aceasta deoarece concediul medical duce la suspendarea de drept a contractului. Totodata, concediul medical acordat pe peroada preavizului duce la suspendarea de drept a acestuia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 30 Mar. 2012
Daca angajatorul a luat decizia de restructurare a postului si a emis preaviz salariatului, in prima zi cand se prezinta la lucru, dupa expirarea concediului medical aduceti la cunostinta salariatului preavizul, Concediul de odihna neacordat se compenseaza in bani si se acorda cu celelate drepturi banesti la data lichidarii. Apreciez ca este tardiva aprobarea solicitarii dreptului de concediu pentru timpul efectiv lucrat in anul in curs. Angajatorul a luat o decizie prin semnarea preavizului.
A doua posibilitate ar fi sa se anuleze preavizul, sa se acorde dreptul de concediu si la terminarea acestuia sa dati un alt preaviz.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024