ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz demisie - concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Prin contractul individual de munca se stipuleaza o perioada de preaviz in cazul demisiei de 20 de zile lucratoare. Intrebarea mea ar fi: daca dupa momentul inaintarii demisiei imi iau concediu medical, aceste zile de concediu intra in cuantumul zilelor de preaviz? (ex: daca imi iau 5 zile de concediu medical trebuie sa mai stau in preaviz doar 15 zile sau zilele de concediu medical nu se calculeaza? ) O a doua intrebare ar fi: daca inaintez demisia, am drepturi depline de angajat pana in momentul incetarii contractului de munca, sau intervin schimbari? Multumesc anticipat!

Nanu Celia
 User  Nanu Celia
a intrebat la 18 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Apr. 2014
Daca angajatorul nu renunta total sau partila la preaviz si daca nu exista motive sa demisionati fara preaviz in baza art. 81 (8) din Codul muncii - neresepectarea obligatiilor contractuale de catre angajator - dar decideti sa nu resopectati perioada din contract, angajatorul poate ajunge inclusiv la cercetare disciplinara, putand chiar inlocui astfel temeiul incetarii prin demisie cu ce al concedierii disciplinare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2014
Nu, nu se procedeaza asa. Concediul medical reprezinta perioada de suspendare de drept a contractului de munca, iar daca acesta este acordat in timpul preavizului, perioada de preaviz se suspenda in consecinta, cu alte cuvinte se decaleaza perioada ramasa. Astfel veti avea tot 20 de zile de preaviz, dar pe care le veti efectua dupa ce reveniti din concediul medical. In numarul zilelor de preaviz pot intra cele de concediu de odihna, daca vor fi efectuate in timpul lui.

Pe perioada preavizului contractul de munca produce aceleasi efecte ca si pana atuncti. Ceea ce inseamna ca veti avea dreptul la salariu si alte sume de aceasta natura, daca este cazul, indemnizatie petnru concediu medical daca veti benefica de el, concediu de odihna etc., dar si de aceleasi obligatii. Acelasi lucru se intampla si in cazul angajatorului, vor exista aceleasi drepturi si obligatii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024