ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Va prezint cazul unui angajat care este incadrat cu CIM pe perioada determinata (12 luni), data limita fiind 30.05.2014. Aceasta persoana in prezent se afla in detasare la alt angajator pana in data de 31.05.2014.

Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care se doreste prelungirea detasarii pentru inca 6 luni, cum trebuie procedat pentru prelungirea CIM cu inca 6 luni ? In momentul intocmirii actului aditional de prelungire CIM, persoana detasata trebuie revenita din suspendare (conform art. 52/d din Codul Muncii), sau i se poate prelungi CIM fara a mai fi nevoie de revenirea sa.

Multumesc mult.

Adrian Popescu
 User  Adrian Popescu
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Iuliana Adochitei la 16 Apr. 2014
Dvs primeati parte din bani la negru, deci ilegtal. Se incalca astfel legea de ambele parti, angajat si angajator. Sumele trebuie sa apara in contractul de munca sau in CCM / RI, iar in momentul in care se acorda trebuie trecute pe statul de plata. Angajatorul poate la fel de bine sa nu va acorde nicio suma peste salariul prevazut in contract, atat timp cat ea nu reprezinta un drept suplimentar precizat in documentele semnate. Iar intr-un astfel de caz nu il puteti acuza de ilegalitate.

Incercati data viitoare sa postati intrebarile separat, si nu ca raspunsuri la alte spete.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Adochitei
 User Iuliana Adochitei
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Buna ziua!Am lucrat la un hotel timp de 2 luni de zile,dupa care departamentul in care lucram s-a desfiintat.In contract aveam salariul brut 900 RON,dar intelegerea cu conducerea hotelului a fost ca salariul pe care il luam 'in mana' sa fie de 1350 RON.Acum am fost sa imi iau salariul pe a doua luna si mi s-a dat 700 RON,pentru ca mi-au oprit si taxele pe care trebuie sa le dau la stat,dar nu ni s-a zis de aceasta procedura la semnarea contractului.Se poate face ceva ca sa imi iau toti banii,adica acei 1350 de lei?Va rog sa imi raspundeti!Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian Popescu la 16 Apr. 2014
Da, asa ar trebui, ca sa scoate contractul din suspendare astfel incat sa il puteti modifica.

Intocmiti o decizie de incetare a detasarii, daca doriti sa faceti aceasta prelungire a CIM, si comunicati-o salariatului. Apoi reluati detasarea printr-o noua decizie, pentru o perioada noua.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Popescu
 User Adrian Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Va rog sa imi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru revenire din detasare inainte de termen ? Dupa cum spuneti, in cazul prezentat, persoana trebuie revenita din detasare cu o zi inainte de expirarea termenului pentru modificarea CIM-ul. Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Popescu
 User Adrian Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2014
Multumesc mult !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2014
Detasarea poate fi dispusa numai pe perioada contracutului de munca, pana la data expirarii prevazuta in continutul lui. Dupa aceasta data, odata cu contractul de munca inceteaza si perioada de detasare. Puteti intocmi act aditional pentru prelungirea contractului, insa acest lucru ar presupune ca salariatul sa revina din detasare, astfel incat perioada de suspendare sa inceteze inainte de expirarea CIM. De ce asa? Pentru ca, asa cum prevede Codul muncii, odata cu detasarea contractul de munca se suspenda iar pe perioada suspendarii contractul nu poate modificat sau incetat, cu exceptia incetarilor de drept. Ceea ce inseamna ca nu poate fi nici prelungit cat timp salariatul este in detasare. Puteti incheiat un nou contract de munca in continuarea acestuia, astfel incat salariatul sa aiba continuitate. Contractul poate fi pe perioada determinata, intrand astfel sub incidenta prevederilor referitoare la contractele de munca succesive (art. 82 din Codul muncii) sau puteti incheia direct contract pe perioada nedeterminata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024