ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungire Contract colectiv de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Contractul colectiv de munca al societatii, inregistrat pe 04.12.2013, incheiat pe o perioada de 1 an expira pe 04.12.2014. Atasez articolul din CCM :

'' Art.11 (1) Contractul colectiv de muncă este încheiat pentru o perioadă de 1 an şi îşi produce efectele de la momentul înregistrării la Inspectoratul teritorial de muncă Constanţa.
(2) El poate înceta, poate fi modificat, prelungit sau poate fi suspendat, dacă părţile hotărăsc acest lucru. Până la intrarea în vigoare a unui nou contract, acesta continuă să producă efecte.
(3) Cu cel mult 45 de zile înainte de expirarea termenului pentru care a fost încheiat, părţile vor conveni asupra prelungirii sau negocierii Contractului colectiv de muncă, potrivit prevederilor legale.
(4) În cazul în care niciuna din părţile semnatare ale prezentului Contract colectiv de muncă nu denunţă unilateral contractul cu 30 de zile înainte de expirarea sa, acesta se prelungeşte tacit cu 1 an, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare. ''

Ma intereseaza cum se prelungeste tacit, respectiv ce documente trebuie facute si daca trebuie depus ceva la ITM .
Multumesc
Dan Tache


Dan Tache
 User  Dan Tache
a intrebat la 27 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2014
Legea dialogului swocial nr.62/2011 reglementeaza negocierea colectiva si contractele colective de munca.
Potrivit acestei legi partile pot hotari prelungirea aplicarii contractului colectiv de munca, o singura data, cu cel mult 12 luni. Prin urmare, va fi posibila prelungirea prin act aditional a actualului contract colectiv de munca doar daca nu a fost deja efectuata o prelungire la momentul prezent. In ipoteza in care varianta prelungirii nu mai este posibila, trebuie incheiat un nou contract colectiv de munca.
Negocierea in vederea modificarii si prelungirii actualului contract colectiv de munca poate fi initiata de oricare din parti, pe intreaga durata de valabilitate a contractului colectiv de munca.
Art. 141
(1) Contractul colectiv de muncă se ?ncheie pe o perioadă determinată, care nu poate fi mai mică de 12 luni şi mai mare de 24 luni.
(2) Părţile pot hotăr? prelungirea aplicării contractului colectiv de muncă, ?n condiţiile stabilite de prezenta lege, o singură dată, cu cel mult 12 luni.
(3) ?n cazul ?n care ?ntr-o unitate nu există un contract colectiv de muncă, părţile pot conveni negocierea acestuia ?n orice moment.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024