ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Procedura de evaluare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Au avut loc evaluarile pe 2012. Calificativ ,,bine" nota 8,10.
Am contestat. Comisie, reevaluare. Calificativ ,,bine" nota 7,75.
CARE SINT PASII DE URMAT pentru a pune lucrurile pe fagasul lor normal, deoarece nu sunt de acord nici cu reevaluarea din urmatoarele motive :
1 - La numirea comisiei sunt prezentate doua nume ;
- Bulai Alexandru - revizor regional ticketing
- Mitrea Conatantin - instructor.
In schimb, la nota finala semneaza ;
- Bulai Alexandru - INSTRUCTOR regional !!!
- Manda Ion - instructor statie !!!
2 - Se mentioneaza la sfarsitul Procesului Verbal ca: ,,In stabilirea notelor acordate in functie de criteriile de mai sus s-a tinut cont si de modul de comportare a salariatului in unitate cat si in activitatea desfasurata, acesta fiind sanctionat disciplinar cu retrogradare in functia de Vinzator Bilete pe o perioada de 30 zile conform deciziei nr 500/693/10.05.2012." Desi angajatorul ( S.T.F.C. Brasov) stia ca decizia de sanctionare a fost contestata in Instanta (DOSAR CIVIL 5034/102/2012) cu sentinta favorabila mie in data de 25.10.2012, NU a tinut cont de hotararea Tribunalului. Cunostea sentinta deoarece, tardiv, inainteaza cerere de recurs.
CUI si CUM pot sa ma adresez pentru a transa aceste fapte, deoarece aici e vorba atat despre imaginea mea profesionala, cat si de culpabilizarea mea si incercarea de a ma indeparta din serviciu (incet, dar sigur, pe criterii de necorespundere profesionala)?
Va multumesc.

Dorel Valentin Georgiu
 User  Dorel Valentin Georgiu
a intrebat la 16 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DOREL VALENTIN georgiu la 18 Feb. 2013
Vedeti ca sunt scutite de taxa de timbru si de judectata aceste tipuri de procese. Va-nteleg, insa din pacate, data fiind evolutia situatiei ma indoiesc ca se va putea rezolva amiabil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorel Valentin Georgiu
 User Dorel Valentin Georgiu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Feb. 2013
Eheee! Stimata doamna,am apelat la consultanta ca sa ma pot apara singur.Avocatii costa mult prea mult fata de posibilitatile mele.... Daca aveam banii necesari , fiti sigura ca ma consultam cu un avocat.Sau mai este si varianta in care nu era nevoie...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DOREL VALENTIN georgiu la 17 Feb. 2013
Nu stiu ce sa va spun in privinta recursului si daca se poate sau nu inainta. Daca hotararea nu este definitiva, atunci este cale de recurs. Dar aici eu va recomand sa va sfatuiti cu un avocat, mai reprede decat pe directia consultantei in legislatia muncii.

Referitor la problema a doua, evaluarea se contesta intern, nu exista o lege care sa stabileasca cum anume se face evaluarea. Ce puteti face insa, in cazul in care se ajunge la o concediere pe motivul necorepunderii profesionale ca urmare a evaluarii, este sa contestati decizia de concediere in instanta de judecata. Astfel veti putea dovedi, cu ajutorul instantei ca acea concediere a fost una abuziva.

Nu e cazul sa va cerreti scuze, important este sa se rezolve problema.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorel Valentin Georgiu
 User Dorel Valentin Georgiu
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Feb. 2013
Cu scuzele de rigoare...dar se pare ca nu am fost suficient de clar.Sanctiunea soldata cu retrogradarea mea (desi nu a avut o baza reala...) A FOST DISPUSA DUPA RESPECTAREA PASILOR CERUTI DE LEGE !(convocare,nota de relatii,intocmirea dosarului,sanctiune).
Problemele de aici incep.
1- S-au folosit de problema cu sanctiunea DESI SE STIA CLAR CA AM CISTIGAT IN INSTANTA!!! Cum am aratat deja , Instanta, admite cererea mea de anulare a deciziei de sanctionare pe 25 OCTOMBRIE 2012. Deci,angajatorul a fost instiintat! Si ca o confirmare a faptului ca a fost instiintat,vine si faptul ca , angajatorul depune actiune de recurs , in 27 NOIEMBRIE 2012!!, actiune depusa TARDIV ce-i drept , dar o DEPUNE!.Nu se poate inainta recurs la o hotarire Judecatoreasca daca nu exista in prealabil o sentinta atacabila la o Instanta Superioara.
2-ACEASTA este problema cea mai importanta :VA CER SFATUL si va rog sa ma indrumati cumva ,deoarece,dupa EVALUARE ,daca aceasta este contestata se numeste o comisie de REEVALUARE, al carei rezultat , ramine DEFINITIV!!! Deci,drumul este oprit , cel putin pe linie de serviciu(administrativ nu mai exista nicio cale de atac , contestatie etc.).Asta inseamna ca ,ramin cu ,,onoarea nereperata" si in caz de disponibilizari , cine pleaca primul? Georgiu binenteles.....
Cu speranta ca m-am facut mai bine inteles , va multumesc si imi cer scuze ca am abuzat de timpul Dumneavoastra.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2013
Din ce realatati dvs reiese ca situatia ar putea fi rezolvata in instanta pentru ca interveine si o decizie de sanctionare disciplinara, fara o cercetare disciplinara prealabila. Iar instanta se poate pronunta asupra nulitatii deciziei de sanctioanre.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024