ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Profesor cu norma intreaga poate lucra in alta institutie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In cadrul unitatii avem o persoana cu functie de conducere care lucreaza cu CIM pe perioada nedeterminata din 2004. Intre timp am aflat ca angajatul nostru este profesor la un liceu, avand norma intreaga, incepand cu anul 2012. Problema este ca merge la ore in timpul programului de lucru, figurand ca fiind prezent si in pontajele noastra cat si ale unitatii de invatamant (unitatea de invatamant este dotata cu sistem de acces pe baza de cartela - pontaj electronic). Atat unitatea noastra cat si liceul la care activeaza angajatul nostru primesc salarizarea de la bugetul de stat.

Este legal sa lucreze cu norma intreaga la doua unitati? Are dreptul sa primeasca doua remuneratii de la bugetul de stat? In cazul in care noi avem doar condica de prezenta, cum demonstrez ca la noi si-a indeplinit programul de lucru? Mentionez ca avem o declaratie din partea lui cum ca are functia de baza la noi. Multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Iulian Pruiu
 User  Iulian Pruiu
a intrebat la 21 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Pruiu
 User Iulian Pruiu
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Oct. 2013
Multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
Este legal, Codul muncii nu impune restrictii referitor la normele cumulat de un angajat, si mai ales la doi angajatori diferiti. Dar nu este corect cum se intampla de fapt lucrurile. Din ce relatati reiese ca salariatul in cauza isi respecta norma la scoala, dar nu si la dvs., lucru care se poate incadra chiar la abatere disciplinara constand in nerespectarea normei de lucru prevazuta in contractul de munca si neindeplinirea atributiilor din fisa postului. Salariatul chiar daca are doua contracte, el onoreaza de fapt doar unul dintre ele.

In condica ar fi o solutie sa semneze de fiecare data cand paraseste unitatea si cand se reintoarce, astfel o sa apara in clar si perioadele pentru care chiar el a semnat. Bine ar fi de purtat si o discutie cu el ca sa gasiti impreuna o solutie pentru rezolvarea situatiei, sau puteti declansa o cercetare disciplinara, dupa ce intocmiti un referat pentru constatarea faptelor savarsit.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024