ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


program de lucru 6 zile pe saptamana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, in urma programului impus de compania la care lucrez de la 1 august 2016, program de 4 echipe in 3 schimburi, 8 ore pe zi in schimburile 1,2 si 3 va aduc la cunostinta ca am o saptamana pe luna intre schimburile 2 si 3 in care lucrez de luni pana duminica 6 zile pe saptamana fara imi fi platite ore suplimentare. Compania invoca ca am repausul saptamanal de 48 de ore intre schimburile 2 si 3 asta rezultand ca eu ies din sch 2 la ora 22 si intru dupa 48 de ore in sch 3. Dar nu imi ia in considerare art. 113 din codul muncii si anume repartizarea timului de munca si odihna care spune: 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana cu 2 zile repaus.
Este normal sa lucrez 6 zile pe saptamana?

Negru Andrei
 User  Negru Andrei
a intrebat la 05 Sep. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Getuza Elena Toma
 User Getuza Elena Toma
a raspuns userului Getuza Elena Toma la 02 Oct. 2016
SCUZE
â???? inseamna ghilimele sau puncte, puncte
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Getuza Elena Toma
 User Getuza Elena Toma
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2016
Forma veche a art. 137 alin (1) din Legea 53/2003 - Codul muncii: â???? Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.â?? a fost modificata de Legea nr. 97 din 7 mai 2015, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 316 din 8 mai 2015: Articol unic. Alineatul (1) al articolului 137, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
â?? Art. 137. (1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regulÄ?? sambata si duminica.â??
â??¦â??¦â??¦â??¦â??¦â??¦â??¦. SI NU EXCLUDE REPAUSUL ZILNIC DIN ZILELE INTRE CARE SE ACORDA, pentru cÄ?? scopul modificÄ??rii a fost SA ACCENTUEZE ca ziua urmÄ??toare celei de a cincea sÄ?? nu mai fie cerutÄ?? ca suplimentara, CONTRAR LEGII, cum prefera inca sa inteleaga unii angajatori, din modelul- cadru al C.I.M. instaurat de Ordinul M.M.S.S. nr. 64/28.02.2003( modificat prin: OMMSS nr.76 /11.03.2003 OMFPS nr. 1.616/02.06.2011), respectiv din interpretarea clauzei de la litera J- Salarizarea, punctul 3(- orele suplimentare-), desi clauza de la puncul N: Dispozitii finale, cere clar ca prevederile prezentului contract sa se COMPLETEZE cu dispozitiile Legii 53/2003 si ale contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivelel angajatorului/ grupului de angajatori/ramurii nationale, inregistrat la I.T.M./M.M.S.S.
ORICUM CITITI SI ART. 136, PRIVIND MUNCA IN SCHIMBURI.
DECI, ARTICOLELE CODULUI MUNCII SE JUDECA IN INTERDEPENDENTA LOR, NERIDICANDU-SE O PREVEDERE IMPOTRIVA ALTEIA.
Daorita rularii celor 3 schimburi pot apare diferente orare care trebuie insa sa se estompeze in repausul zilnic, evitandu-se ca din schimbul II-incheiat la 22.00 sa se vina a doua zi in schimbul I- de la 06.00.
Daca cele doua zile consecutive de repaus saptamanal=CELE 48 DE ORE CONSECUTIVE DE REPAUS SAPTAMANAL, devin cumva mobile, sau daca se schimba tura, zilele de C.O. este posibil sa nu mai fie â????prelungiteâ?? si de acestea â??¦â??¦.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns userului Negru Andrei la 08 Sep. 2016
Buna ziua,
Nu se acorda CO pt zilele de S si D.
Zilele de CO au 24 de ore, de la ora 0-24.
Daca lucrati S si D va trebui sa beneficiati de 48 de ore consecutive libere in saptamana respectiva, dar in alte zile. De aceea se numeste "repaus saptamanal".
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Negru Andrei
 User Negru Andrei
a raspuns userului Florin Cioca la 06 Sep. 2016
Va multumesc pentru raspuns, dar ce facem in cazul concediilor ? Dvs. la 5 zile de concediu beneficeati normal de 9 zile.Corect ? eu conform spuselor companiei eu la 5 zile de concediu care sunt luate de L-V beneficiez doar de 5 zile daca optez sa stau si ambele week-enduri acasa nu sunt platit deoarece nu pot sa imi ia zile de concediu pe samabata si duminica si nici nu pot sa ma treaca fara plata sau nemotivvat. Ce se poate face in acest caz ca am fost plecat in concediu si m-am intors cu 4 zile minus la plata salariului? Va aduc la cunostinta ca, contractual meu individual de munca este de 5 zile lucatoare cu 2 zile repaus.Va multumesc pentru intelegere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 06 Sep. 2016
Buna ziua,
Conform ultimelor modificari legislative, daca aveti un repaus saptamanal de 48 ore consecutiv, atunci Codul muncii este respectat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii