ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Promovare functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca beneficiez de concediu pentru cresterea copilului minor pana la implinirea varstei de 2 ani, mai pot sustine examenul de promovare in grad profesional de la functia publica de consilier principal , la cea de superior?

Va multumesc!

Laurentiu Popoiu
 User  Laurentiu Popoiu
a intrebat la 29 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

13 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laurentiu POPOIU la 29 Mai. 2013
SECTIUNEA 4: Promovarea functionarilor publici si evaluarea performantelor profesionale
Art. 63
In cariera, functionarul public poate promova in functia publica, in conditiile legii. Promovarea in clasa si promovarea in grade profesionale nu sunt conditionate de existenta unui post vacant.
Art. 64
(1) Promovarea este modalitatea de dezvoltare a carierei prin ocuparea unei functii publice superioare.
(2) Promovarea in functia publica de executie in gradul profesional imediat superior celui detinut de functionarul public se face prin concurs sau examen, organizat semestrial de catre autoritatile si institutiile publice, prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii concursului sau examenului. Fisa postului functionarului public care a promovat in functia publica se completeaza cu noi atributii si responsabilitati sau, dupa caz, prin cresterea gradului de complexitate a atributiilor exercitate.
Art. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa aiba cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
c)sa fi obtinut cel putin calificativul A?bineA? la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
d)sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.
(4) Prevederile art. 58 alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator.
Art. 66
Pentru a participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere, functionarii publici trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa fie absolventi de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
b)sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I;
c)sa indeplineasca cerintele specifice prevazute in fisa postului;
d)sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 57 alin. (6);
e)sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
Art. 68
(1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii.
(2) Promovarea in conditiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii examenului.
(3) Promovarea in clasa nu se poate face pe o functie publica de auditor sau de consilier juridic.
Art. 69
(1) Evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se face anual.
(2) In urma evaluarii performantelor profesionale individuale, functionarului public i se acorda unul dintre urmatoarele calificative: "foarte bine", "bine", "satisfacator", "nesatisfacator".
(3) Calificativele obtinute la evaluarea profesionala sunt avute in vedere la:
b)promovarea intr-o functie publica superioara;
c)eliberarea din functia publica.
(4) In cadrul procesului de evaluare a performantelor profesionale ale functionarilor publici se stabilesc cerintele de formare profesionala a functionarilor publici.
(5) Metodologia de evaluare a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, dupa consultarea organizatiilor sindicale ale functionarilor publici, reprezentative la nivel national.


SECTIUNEA 5: Sistemul de promovare rapida in functia publica
Art. 70
(1) Pot beneficia de sistemul de promovare rapida in functia publica:
a)persoanele care au absolvit programe organizate, in conditiile legii, pentru obtinerea statutului de manager public;
b)functionarii publici care au promovat concursul prevazut la art. 65 alin. (3).
(2) Pot participa la concursul prevazut la alin. (1) lit. b) functionarii publici care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a)au cel putin 1 an vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b)au obtinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale din ultimul an;
c)nu au in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi;
d)au urmat cel putin o forma de perfectionare profesionala in ultimul an.
(3) Concursul pentru promovarea rapida prevazut la art. 65 alin. (3) se organizeaza anual, de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in limita numarului de functii publice rezervate promovarii rapide.
Art. 71
(1) Perioada in care o persoana a urmat programe organizate, in conditiile legii, pentru obtinerea statutului de manager public este asimilata perioadei de stagiu.
(2) In cazul nepromovarii programelor prevazute la alin. (1), perioada de stagiu nu constituie vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiilor publice si nici vechime in functia publica.


Inceracti o cautare rapida pe Google dupa "legea 188/1999 actualizata 2013" si o sa va apara printre primele rezultate. Ca sa puteti vedea legea integral.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
Puteti posta, va rog, articolele referitoare la promovare, din legea actualizata?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
multumesc frumos pentru raspunsurile dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laurentiu POPOIU la 29 Mai. 2013
Daca nu sunteti inca in concediu dar aveti deja evaluarea facuta sau urmeaza sa vi se faca atunci depuneti intai dosarul si apoi intrati in concediu, cred ca ar fi mai bine asa. Ca apoi sa nu apara probleme cum ca nu aveti indeplinita cerinta evaluarii. Dupa ce deja ati depus dosarul, CIC nu mai poate influenta in mod negativ conditiile cerute.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laurentiu POPOIU la 29 Mai. 2013
Intr-adevar, in legea functionarilor publici, asa cum a fost ea modificata de curand, apare mentiunea ca cei 2 ani trebuie sa fie calendaristici, insa nu cred ca pe acest criteriu ar trebui respins dosarul in cazul unei persoane care intra in CIC. In caz ca va respinge dosarul puteti incerca o solicitare pentru promovarea rapida in functie asa cum prevede legea functionarilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
Problema este ca nu sunt inca in concediu si acesta este motivul principal pentru care nu m-am hotarat ... de aceea aveam nevoie de parerea unui specialist in domeniu...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laurentiu POPOIU la 29 Mai. 2013
Incercati sa depunti dosarul pentru concurs si vedeti ce raspuns primiti. Opinia mea este urmatoarea: prin intrarea in CIC, conform legii, se suspenda contractul de munca sau raportul de serviciu al persoanei in cauza, ca atare taote drepturile ce decrug de aici se suspenda implicit, nefiind posibile modificari, incetari etc. iar persoana, neprestand activiate in acest timp, nu se justifica evaluarea obiectivelor de performanta. Nu este corect. Puteti si sa asteptati pana iesiti din CIC si mai lucrati o perioada pentru a indeplini criteriul evaluarii, fie puteti depune acum si vedeti ce raspuns primiti. Personal nu prea mi se pare corecta abordarea lor in privinta colegei. Plus ca perioada de concediu crestere copil este considereata, prin lege, vechime in munca, serviciu si specialitate, deci nu ar trebui sa afecteze asa cum prezinta dumnealor situatia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
din experienta unei colege, vreau sa va spun ca i-au respins dosarul de promovare pe motiv ca ultimii doi ani erau considerati cei de concediu si nu cei anteriori intrarii in concediu si au considerat ca nu are evaluarea pe ultimii doi ani !!!!!!!!!! ce ma sfatuiti in acest caz?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laurentiu POPOIU la 29 Mai. 2013
In evaluare nu intra nicioadata anii de concediu crestere copil ci anii anteriori intrarii in acest tip de liber. Nu se poate face o evaluare pentru anii de crestere copil, pentru ca nu exista obiective indeplinite sau de indeplinit in acest interval de timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
Stimata Doamna,

Pentru examenul de promovare in grad profesional este necesara si indeplinirea conditiei ca functionarul ,,sa fi obtinut cel putin calificativul ?bine? la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani;", ori daca intervine suspendarea cum pot indeplini aceasta conditie?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurentiu Popoiu
 User Laurentiu Popoiu
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2013
Stimata Doamna,

Pentru examenul de promovare in grad profesional este necesara si indeplinirea conditiei ca functionarul ,,sa fi obtinut cel putin calificativul ?bine? la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani;", ori daca intervine suspendarea cum pot indeplini aceasta conditie?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2013
Puteti in mod normal, legea nu prevede nicio restrictie in acest sens. In cazul in care treceti examenul si sunteti promovata vi se va suspeda in continuare contractul pana terminati CIC, daca nu doriti sa reveniti mai devreme.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024