ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reangajare dupa incetarea detasarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt detasata pe o perioada de 3 luni. La expirarea acestei perioade de detasare, angajatorul care a dispus detasarea este obligat sa ma primeasca inapoi? Si in ce conditii?
Pe perioada detasarii de 3 luni, societatea la care am fost detasata are dreptul sa ma trimita inapoi la angajator chiar daca nu a trecut minim 1 luna de la detasare, invocand diverse motive mie, solicitindu-mi note explicative, iar el sa imi raspunda doar verbal?
Multumesc!

Dana Otobicu
 User  Dana Otobicu
a intrebat la 03 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2013
Angajatorul poate prelungi detasarea unilateral pana la un an. Daca nu se pune problema unei prelungiri, atunci odata cu incetarea detasarii reveniti la locul de munca de unde ati fost detasata. Cu angajatorul unde sunteti detasat nu aveti contract de munca, ci lucrati in baza deciziei de detasare.

Angajatorul unde s-a dispus detasarea poate solicita de la cel car ea dispus detasarea incetarea ei, se poate intampla chiar sa nu mai aiba nevoie de dvs. pentru derularea activiatii, caz in care va reintoarceti la angajatorul de drept, cel cu care aveti CIM incheiat. Aceasta perioada de detasare se discuta intre cei doi angajatori. Pe dvs nu va afecteaza in sensul in care sa pierdeti locul de munca, ci doar se revine la formula anterioara dispunerii detasarii.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024