ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


recuperare carte de muncă


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat in perioada 2009- 2011 la o societate cu sediul in bucuresti sectorul 1,societate care executa lucrari in domeniul telecomunicatiilor si in zona moldovei, eu fiind de loc din aceasta zona(NEAMT).Dupa incetarea activitatii am solicitat in nenumarate randuri restituirea cartii de munca telefonic fara a ma deplasa la bucuresti ,am primit diferite raspunsuri ba ca mai dureaza ,ba ca acum e la scanat.In momentul de fata numarul de telefon la care raspundea societatea e nealocat ,am aflat ca societatea e falimentara iar patronii ar fi arestati pentru evaziune ficala.Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns nu stiu cum sa procedez am pe cartea de munca vechime de aproximativ 15 ani acumulata ulterior activitatii din cadrul acestei societati si as dori sa-mi recuperez cartea de munca. Va multumesc anticipat.

Eusebiu Țurcanu
 User  Eusebiu Țurcanu
a intrebat la 21 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Dec. 2014
Verificati mai intai la ITM daca nu cumva cartea de munca se afla la ei. In cazul in care raspunsul va fi unul negativ, va trebui sa mergeti in instanta asa cum prevede Codul muncii republicat. Pentru recuperarea vechimii in astfel de cazuri este necesara o astfel de actiune.

Art. 279
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.

Alte intrebari despre Legislatia muncii