ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ref. aceeasi majorare de salarii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Imi cer scuze ca obosesc pe toata lumea cu majorarea mea de salarii de la 1 noiembrie.
Dar, daca dau o decizie de majorare a salariilor cu data de 26 noiembrie in care specific ca majorez salariile muncitorilor cu data de 1 noiembrie, ar putea fi o portita ? Lichidarea se ridica pe 10 dec. pentru luna noiembrie, deci oamenii ar putea avea ocazia sa ia marita lichidarea, si eu sa transmit actele aditionale ale oamenilor pana in data de 10 dec. ?
Va rog, ajutati-ma, dati-mi o rezolvare.

Adaugata in: Legislatia muncii
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
Faceti cum v-am zis: Refaceti decizia prin care sa fie specificat ca faceti majorarile salariale cu 01.12, apoi intocmiti actele aditionale cu 01.12.. operati in revisal si transmiteti revisalul in termenul specificat anterior.. alta situatie nu mai aveti.. iar, daca doriti sa faceti "totusi" majorarea cu 01.11..., diferenta dintre salariul vechi si cel nou o puteti considera ca un premiu care se adauga la salariul de baza al angajatului, modificandu-se astfel doar brutul pt care se calculeaza contributiile... dar pentru a putea mari si salariul de baza refaceti actele cu 01.12.. si trimiteti revisalul cel tarziu in a 19-a zi lucratoare (anterior implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data de 01.12)... Dar, repejor, ca altfel pierdeti si acest "tren".. :) O zi buna si spor la treaba!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
Orice modificare a elementelor CIM se opereaza in Revisal in termen de 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Asta inseamna ca modificarea se produce incepand cu data de 1 noiembrie, se aplica de atunci, ceea ce insemna ca aveti 20 de zile lucratoare la dispozitie pentru intocmirea actului aditional si cel tarziu in a 19-a zi lucratoare (anterior implinirii termenului de 20 de zile lucratoare mentionate) operati in Revisal si transmiteti actul aditonal catre ITM. In cazul dvs, oricum ati intoarce situatia, termenul este depasit. Faceti acest act aditional cum vi s-a sugerat si de alti specialisti in raspunsurile antetioare, cu asumarea riscului unei sanctiuni, daca va interveni un control, pentru nerespectarea termenului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024