ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ref. incheiere contract scoala postliceala particulara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Sunt o scoala postliceala particulara si am unele nelamuriri pentru care as dori sa ma ajutati:

- ce forma juridica pot incheia cadrelor didactice care au CIM pe perioada nedeterminata si au si plata la ora la aceeasi institutie? Este ok CIM pe perioada determinata?

- Pentru cadrele didactice care au norma de baza la alta institutie si la noi plata cu ora, am inteles ca le pot incheia CIM pe perioada determinata; intrebarea este daca ei pot beneficia in acest caz de CO avand in vedere ca sunt totusi cu plata la ora dar se contrazice cu CIM perioada determinata.
Ordinul nr.5559/2011, art.5, spune ca totusi cadrele didactice care au plata la ora beneficiaza de CO numai pentru functia de baza.

In cazul in care nu exista alta forma juridica ci doar CIM pe perioada determinata cu fractiune de norma, cum pot calcula, avand in vedere ca orele sunt efectuate sporadic (spre exemplu 2 ore/saptamana).
- Pentru cadrele didactice care au norma de baza in alta parte si imi vin la examenul de diploma, spuneti-mi va rog ce forma juridica pot incheia ? Eu m-am gandit la conventie civila, avand in vedere ca participa ocazional (o data pe an), nu este in subordinea conducerii, etc.

Va multumesc,

Cu stima,
Luiza

Adaugata in: Legislatia muncii
Luiza Neagu
 User  Luiza Neagu
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Sep. 2013
Completare: in cazul celor care vin doar la examene de diploma consider ca merge acest tip de contract. Nu si la plata cu ora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Se poate incheie conventie civila, in aprecierea mea, pentru ca este activitate ocazionale si nu are caracter dependent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Da, pentru programul de tip plata cu ora al cadrelor didactice se incheie CIM pe perioada determinata, cu timp partial, indiferent de unitate in care lucreaza in acest regim.

Cadrul didactic incadrat cu norma intreaga si plata cu ora in acelasi timp are dreptul la CO numai la functia de baza. In contractul pe perioada determinata se poate preciza ca este incadrat in regim de plata cu ora.

Puteti trece in contract media lunara a orelor pe care le-ar lucra un astfel de cadru didactic, cu mentiunea ca timpul de lucru este distribuit inegal. Un model de completare ar arata cam asa

2. O fracţiune de normă de..............................ore/săptăm?nă..............................(REPREZENT?ND
REMUNERAŢIE ?N REGIM DE PLATĂ CU ORA cu respectarea ART.10 DIN LEGEA NR.63/2011 ? privind ?ncadrarea şi salarizarea ?n anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din ?nvăţăm?nt; art.4 alin.2 din Metodologia şi criteriile de acordare a gradaţiei de merit ?n ?nvăţăm?ntul preuniversitar aprobată prin O.M.E.C.T.S nr.5617/11.11.2010; Legea nr.1/2011 ? Legea Educaţiei Naţionale şi O.M.E.C.T.S nr.4660 din 20.07.2011)
a).Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează:.................................................(ore zi/ore
noapte);
b). Programul de lucru se poate modifica ?n condiţiile regulamentului intern/contractului colectiv de
muncă aplicabil.
c). Nu se vor efectua ore suplimentare cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau ?nlăturării consecinţelor acestora.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024